ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Lemonheads – Varshons 2

Έχουν να κυκλοφορήσουν album με αυθεντικό υλικό από το 2006 και η πρώτη τους δουλειά έπειτα από 10 χρόνια είναι ξανά ένα album διασκευών. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο μυαλό μου αυτό σημαίνει έλλειψη έμπνευσης και κινήτρου. Ας κάνω όμως τα στραβά μάτια… Το «Varshons 2» είναι το δίδυμο…

Έχουν να κυκλοφορήσουν album με αυθεντικό υλικό από το 2006 και η πρώτη τους δουλειά έπειτα από 10 χρόνια είναι ξανά ένα album διασκευών. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο μυαλό μου αυτό σημαίνει έλλειψη έμπνευσης και κινήτρου. Ας κάνω όμως τα στραβά μάτια… Το «Varshons 2» είναι το δίδυμο αδερφάκι που κυκλοφόρησε το συγκρότημα το 2009 και αν κάτι πρέπει να πιστώσω στον Evan Dando και την παρέα του αυτό είναι η ποικιλία καλλιτεχνών και ήχων που υπήρχαν τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στο «Varshons 2». Στο πρώτο μέρος είχαμε διασκευή ακόμα και σε κομμάτι του G.G. Allin, ενώ εδώ βρίσκουμε κομμάτια των Lucinda Williams («Abandoned»), Paul Westerberg («Things») και Eagles («Take It Easy»). Με περισσότερα ακουστικά στοιχεία, σαφώς πιο mainstream επιλογές και χαμηλωμένες τις ταχύτητες, το «Varshons 2» ακούγεται ευχάριστα μεν, δεν θα σε κάνει όμως σοφότερο μουσικά. Και επιτέλους… όχι άλλη διασκευή στο «Take It Easy».

Συγκρότημα: The Lemonheads
Album: Varshons 2
Label: Fire
Ημ. Κυκλοφορίας: 08/02/2019

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top