Μέτρα προστασίας, τεστ και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο των ζωντανών συναυλιών. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δηλώσεις του CEO της Live Nation, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες διοργάνωσης live στον κόσμο. Ο Michael Rapino, δήλωσε ότι η εταιρία του δουλεύει πολύ σκληρά για να μπορέσει να υπερπηδήσει τα εμπόδια που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, και να επιστρέψουν ξανά οι συναυλίες στις ζωές μας.

Η Live Nation αν και είδε τα έσοδα της να γκρεμίζονται κατά 95,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2020, έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει και να οργανώνει μερικά καλοκαιρινά events. Ο βασικός παράγοντας και παράλληλα η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες είναι ότι, μόνο ένας μικρός αριθμός εισιτηρίων που είχαν αγοραστεί για live του 2020 ακυρώθηκαν και οι κάτοχοι τους ζήτησαν επιστροφή χρημάτων. Ο Rapino δήλωσε πως οι fans μπορούν να περιμένουν τη διεξαγωγή live, ωστόσο θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με μια σειρά μέτρων προστασίας που σχεδιάζεται να ληφθούν πριν την είσοδο στο χώρο της συναυλίας αλλά και κατά τη διάρκεια της. Ειδικότερα στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει, η απολύμανση του χώρου της συναυλίας, και η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ πριν την είσοδο στο χώρο, προκειμένου όλοι, θεατές, μουσικοί, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό να μπορούν να απολαύσουν ένα show χωρίς άγχος.

Ο CEO της Live Nation πρόσθεσε ο δρόμος προς την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή σαιζόν δεν θα είναι εύκολος, αλλά η εταιρία του θα παραμείνει ευέλικτη και θα εστιάσει σε καινοτόμες λύσεις για να ανταπεξέλθει στη νέα πραγματικότητα. Παρόλες τις δυσκολίες δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και το feedback που τους δίνει η προπώληση των εισιτηρίων για μεγάλα φεστιβάλ όπως το Download και το Isle of Wight τους κάνει να περιμένουν ένα εύρωστο συναυλιακό καλοκαίρι.

Στο στρατόπεδο της Ticketmaster τώρα, έχουν λανσάρει ήδη ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο ευελπιστούν ότι θα τους βοηθήσει να διοργανώνουν ασφαλείς συναυλίες. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται SmartEvent, και περιλαμβάνει εργαλεία τα οποία χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους αλγόριθμους «οριοθετούν» την ασφαλή απόσταση μεταξύ των θεατών, και οργανώνουν το χρόνο προσέλευσης πριν τη συναυλία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επίσης στο πακέτο SmartEvent περιλαμβάνεται και η χρήση ανέπαφων ηλεκτρονικών θυρίδων και scanner για να μειωθεί η ανταλλαγή μικροβίων μέσω της επαφής.

Ο σχεδιασμός του εργαλείου από την Ticketmaster ήρθε μετά από τα αποτελέσματα ενός πειράματος που έγινε στη Γερμανία και αφορούσε την ασφάλεια στις συναυλίες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Halle, μελέτησαν τρεις συνεχόμενες υπαίθριες συναυλίες τον Αύγουστο. Στην πρώτη δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο προστασίας, στη δεύτερη είχαν φροντίσει για την σωστή υγιεινή του χώρου και των συμμετεχόντων και φρόντισαν να διατηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών, ενώ στην τρίτη μειώθηκε στο μισό ο αριθμός των παρευρισκόμενων και σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας διατηρούνταν η απαιτούμενη ασφαλής απόσταση του 1.5 μέτρου. Από τις τρεις η τελευταία συναυλία ήταν εκείνη στην οποία ο θεατής είχε το μικρότερο ρίσκο να κολλήσει, οπότε σύμφωνα και με τον επικεφαλής της έρευνας Dr. Michael Gelke μία συναυλία υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσε να διοργανωθεί σε ανοιχτό χώρο.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.