ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Marilyn Manson: Πτώση στα charts, αύξηση στο streaming

Πως τα πηγαίνει η μουσική του Manson μετά τις καταγγελίες εναντίον του; Οι καταγγελίες της Evan Rachel Wood αλλά και τουλάχιστον τεσσάρων άλλων γυναικών εναντίον του Marilyn Manson για κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική βία, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει τις πωλήσεις αλλά και το streaming της μουσική του εκκεντρικού καλλιτέχνη. Το…

Πως τα πηγαίνει η μουσική του Manson μετά τις καταγγελίες εναντίον του;

Οι καταγγελίες της Evan Rachel Wood αλλά και τουλάχιστον τεσσάρων άλλων γυναικών εναντίον του Marilyn Manson για κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική βία, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει τις πωλήσεις αλλά και το streaming της μουσική του εκκεντρικού καλλιτέχνη.

Το «Don’t Chase The Dead» μέσα από το τελευταίο του album «We Are Chaos», έπεσε από το Top40 του Mainstream Rock Airplay, ενώ την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στην θέση #34. Το τραγούδι είχε περάσει 12 εβδομάδες στα charts, από την ημέρα που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου του 2020. Επιπλέον, πτώση σημειώνεται και στις φυσικές πωλήσεις των δίσκων του Manson, νούμερα που αναμένεται να παγιωθούν όσο περνάει ο καιρός.

Θυμίζουμε πως ο Manson είναι πλέον χωρίς δισκογραφική εταιρία καθώς η Loma Vista τον έθεσε εκτός ρόστερ, ενώ και ο manager του αποφάσισε να διακόψει την επαγγελματική σχέση μαζί του, έπειτα από 25 χρόνια!

Αντιθέτως, τα πράγματα στο streaming είναι εντελώς διαφορετικά. Την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Φεβρουαρίου, οι ψηφιακές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 40%, ενώ το streaming σε κομμάτια του Manson αυξήθηκε κατά 7%.

Ο Αμερικανός μουσικός έχει μια μακρά ιστορία στο mainstream rock ραδιόφωνο, με την αρχή να γίνεται το 1996 και την διασκευή του στο κλασικό hit των Eurythmics, «Sweet Dreams (Are Made Of This)». Το ομότιτλο τραγούδι μέσα από το τελευταίο του album ήταν το τρίτο που μπαίνει στο Top10, φτάνοντας μέχρι την θέση No.8.

Συνολικά ο Manson έχει μπει στο Top40 του Mainstream Rock Airplay 18 φορές.

Latest from IN FOCUS

Go to Top