ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Mark Chapman: Απορρίφθηκε η 11η αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του John Lennon

Θα παραμείνει έγκλειστος για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια. Ο δολοφόνος του John Lennon, Mark Chapman, θα παραμείνει στην φυλακή για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, καθώς η αίτηση αποφυλάκισης του απορρίφθηκε εκ νέου. Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου, με τον Chapman να προσπαθεί να πείσει τους δικαστές, αλλά…

Θα παραμείνει έγκλειστος για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Ο δολοφόνος του John Lennon, Mark Chapman, θα παραμείνει στην φυλακή για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, καθώς η αίτηση αποφυλάκισης του απορρίφθηκε εκ νέου.

Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου, με τον Chapman να προσπαθεί να πείσει τους δικαστές, αλλά τελικά να μην τα καταφέρνει. Ο 65χρονος θα μείνει έτσι έγκλειστος για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον, με το δικαστήριο να επανεξετάζει το αίτημα του τον Αύγουστο του 2022.

Από το 2000, ο Chapman καταθέτει αιτήσεις για την αποφυλάκιση του ανά δύο έτη δηλώνοντας μετανιωμένος και υποστηρίζοντας ότι εντός της φυλακής «βρήκε» τον Θεό. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες του έπεσαν στο κενό «λόγω της φύσης του εγκλήματος του, το οποίο ήταν προμελετημένο και αποσκοπούσε στην δημοσιότητα» σύμφωνα με τους δικαστές.

Ο Mark Chapman το 2018

Ο Chapman αντιμετωπίζεται από το δικαστήριο ως ψυχικά ασθενείς ενώ στην ακρόαση του 2016 ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα δέχεται γράμματα από θαυμαστές των Beatles, οι οποίοι υποφέρουν από το έγκλημά του και τον έχουν βοηθήσει να κατανοήσει τις επιπτώσεις της πράξης του: «Τότε δεν σκεφτόμουν κανέναν άλλον παρά τον εαυτό μου, αλλά τώρα καταλαβαίνω λόγω αυτών των γραμμάτων και των πραγμάτων που έχω ακούσει ότι αυτό που έκανα επηρέασε πολλούς ανθρώπους… Λυπάμαι που προκάλεσα αυτόν τον πόνο. Λυπάμαι που υπήρξα τόσο χαζός και επέλεξα αυτόν τον τρόπο για να βρω την δόξα».

Το 2018, η σύζυγος του Chapman, Gloria Hiroko Chapman, είχε πει στο δικαστήριο ότι ο δολοφόνος της είχε αποκαλύψει ότι θα σκότωνε τον Lennon δύο μήνες πριν το έγκλημα.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top