ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Mark Lanegan vs. Liam Gallagher: Αναβιώνει η παλιά κόντρα

Οι αναφορές στο νέο βιβλίο του Αμερικανού «Sing Backwards And Weep» και το αιχμηρό «τιτίβισμα» του Άγγλου. Φωτιές άναψε το νέο βιβλίο του Mark Lanegan με τίτλο Sing Backwards And Weep, στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στο άδοξο τέλος που είχε η συνεργασία των Oasis με τους Screaming…

Οι αναφορές στο νέο βιβλίο του Αμερικανού «Sing Backwards And Weep» και το αιχμηρό «τιτίβισμα» του Άγγλου.

Φωτιές άναψε το νέο βιβλίο του Mark Lanegan με τίτλο Sing Backwards And Weep, στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στο άδοξο τέλος που είχε η συνεργασία των Oasis με τους Screaming Trees το 1996, κατά την διάρκεια της περιοδείας των πρώτων στις ΗΠΑ. Οι αναφορές του Αμερικανού στο βιβλίο και απάντηση του Άγγλου μέσω Twitter.

Το 1996 οι Oasis είναι στα πάνω τους με το δεύτερο album τους «(What’s The Story) Morning Glory?» να σαρώνει διεθνώς. Οι Βρετανοί επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκινούν περιοδεία με support act τους Screaming Trees του Mark Lanegan. Η συνεργασία των δύο πλευρών όμως θα διακοπεί άδοξα, με τις σχέσεις των τραγουδιστών των δύο συγκροτημάτων να είναι κάκιστες.

Στο νέο του βιβλίο, ο Lanegan κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνη την περιοδεία, ρίχνοντας το φταίξιμο στην συμπεριφορά του Liam Gallagher.

Αρχικά, αφού ο Αμερικανός τραγουδιστής πλέκει το εγκώμιο του Noel Gallagher, χαρακτηρίζοντας τον ως «την πραγματική ιδιοφυΐα πίσω από τους Oasis», στη συνέχεια αναφέρει τα «γαλλικά» που αντάλλαξε ουκ ολίγες φορές με τον Liam.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Lanegan, ο Liam Gallagher συνεχώς ειρωνευόταν τους Screaming Trees κάνοντας λογοπαίγνια με το όνομα του συγκροτήματος (χαρακτηριστικά λέει πως τους αποκαλούσε Howling Branches), κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες σε έντονη λογομαχία.

Ο Lanegan μάλιστα φέρεται να προκάλεσε σε καυγά τον Άγγλο star στο Miami, με αποτέλεσμα το show να ακυρωθεί και η συνεργασία των δύο συγκροτημάτων να τελειώσει απότομα.

«Ναι, τον προκάλεσα. Σιχαίνομαι αυτές τις συμπεριφορές και ο Liam ήταν ένας ποζεράς που έκανε συνεχώς bullying σε εμάς. Όπως όμως οι περισσότεροι νταήδες, όταν τον προκάλεσα ανοιχτά κατουρήθηκε πάνω του και πήγε πίσω στην μαμά του» λέει στο βιβλίο του ο Lanegan.

Η απάντηση του Liam Gallagher στο βιβλίο του Lanegan που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήρθε μέσω μιας ιδιαίτερα καυστικής ανάρτησης του στο Twitter.

Ο Βρετανός ανέφερε: «Ρώτησα το όνομα της μπάντας σου και απλώς έκανα πλάκα αποκαλώντας σας αλλιώς. Ήσουν απλώς ένας πρεζάκιας χωρίς καμία αίσθηση του χιούμορ. Ακόμα ένας μαλάκας που προσπαθεί να πουλήσει ένα βιβλίο».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Mark Lanegan ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαΐου το νέο του προσωπικό album «Straight Songs Of Sorrow».

Ο Liam Gallagher έχει ανοίξει -ακόμα ένα- μέτωπο και με τον αδερφό του Noel, όταν ο τελευταίος κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το χαμένο τραγούδι των Oasis «Don’t Stop…».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top