ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Mogwai – KIN (OST)

Οι Mogwai υπογράφουν ακόμα ένα soundtrack και δείχνουν πως μετά το «Every Country’s Sun» έχουν επιστρέψει για τα καλά στα υψηλά τους standards. Προσωπικά δεν έχω δει την ταινία, όμως αυτό δεν με εμπόδισε να απολαύσω τον δίσκο, ο οποίος είναι φορτωμένος με έντονα συναισθήματα και εξάρσεις. Οι πειραματισμοί του…

Οι Mogwai υπογράφουν ακόμα ένα soundtrack και δείχνουν πως μετά το «Every Country’s Sun» έχουν επιστρέψει για τα καλά στα υψηλά τους standards. Προσωπικά δεν έχω δει την ταινία, όμως αυτό δεν με εμπόδισε να απολαύσω τον δίσκο, ο οποίος είναι φορτωμένος με έντονα συναισθήματα και εξάρσεις. Οι πειραματισμοί του «Every Country’s Sun» υπάρχουν και εδώ, με την μπάντα ωστόσο να προσεγγίζει περισσότερο τον ήχο που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις των fans. Το «Donuts» είναι ίσως η στιγμή που η αδρεναλίνη σου θα χτυπήσει κόκκινο και μια από τις δυνατότερες συνθέσεις των Σκοτσέζων τα τελευταία χρόνια. Στο «Miscreants» που ακολουθεί απολαμβάνεις την απλότητα με την οποία οι Βρετανοί μπορούν να συνθέσουν κάτι τόσο όμορφο, με το «Guns Down» να συμπληρώνει ίσως την καλύτερη τριάδα κομματιών που θα ακούσεις στον δίσκο. Τα εφέ και τα samples δημιουργούν εικόνες και οι ενορχηστρώσεις είναι απόλυτα πειστικές, αποδεικνύοντάς μας πως οι Mogwai βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Συγκρότημα: Mogwai
Album: KIN
Label: Temporary Residence
Ημ. Κυκλοφορίας: 31/08/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top