ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Ο Bob Dylan πούλησε στην Universal Music τα δικαιώματα των τραγουδιών του

Το μεγάλο deal «έκλεισε» κοντά στα $300 εκατομμύρια. Σε μια ιστορική συμφωνία προχώρησε ο Bob Dylan, πουλώντας όλα τα δικαιώματα από τα τραγούδια του στην Universal Music, έναντι $300 εκατομμυρίων δολαρίων! Σύμφωνα με τους New York Times, το ποσό -που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί- αφορά την ιδιοκτησία για…

Το μεγάλο deal «έκλεισε» κοντά στα $300 εκατομμύρια.

Σε μια ιστορική συμφωνία προχώρησε ο Bob Dylan, πουλώντας όλα τα δικαιώματα από τα τραγούδια του στην Universal Music, έναντι $300 εκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με τους New York Times, το ποσό -που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί- αφορά την ιδιοκτησία για περισσότερα από 600 τραγούδια που γράφτηκαν από τον σπουδαίο μουσικό σε μια περίοδο σχεδόν έξι δεκαετιών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα δικαιώματα μέχρι και το πρόσφατο album «Rough & Rowdy Ways».

Σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι ο Bob Dylan αναφέρεται ως μοναδικός συνθέτης στην συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών, κάτι που σημαίνει πως η Universal δεν θα πληρώσει δικαιώματα σε άλλους συνθέτες/στιχουργούς.

Οι άνθρωποι της Universal έκαναν δηλώσεις τονίζοντας την σημασία της κληρονομιάς της μουσικής του Dylan, αλλά και την ευθύνη που έχει ο δισκογραφικός κολοσσός να προστατεύσει αυτή την κληρονομιά.

Με την συμφωνία αυτή, ο Bob Dylan ακολουθεί τα παραδείγματα των Killers, Blondie, αλλά και άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, οι οποίοι πούλησαν τους τελευταίους 12 μήνες τα δικαιώματα από τα τραγούδια τους σε μεγάλες εταιρίες.

Με την κυκλοφορία και την επιτυχία του «Rough & Rowdy Ways», ο Bob Dylan έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έχει τουλάχιστον ένα album στο Top40 για κάθε δεκαετία από τα 60s ως σήμερα.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top