ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Gene Simmons επιμένει: «Το rock έχει πεθάνει»

Ο ηγέτης των Kiss μιλάει δεν παίρνει πίσω την δήλωση του. Ο Gene Simmons για ακόμα μια φορά μίλησε για το μέλλον της rock επιμένοντας στην δήλωση του ότι «το rock έχει πεθάνει». Διαβάστε τι δήλωσε για τα νέα συγκροτήματα, τις προοπτικές και το μέλλον της αγαπημένης μας μουσικής. Κάθε…

Ο ηγέτης των Kiss μιλάει δεν παίρνει πίσω την δήλωση του.

Ο Gene Simmons για ακόμα μια φορά μίλησε για το μέλλον της rock επιμένοντας στην δήλωση του ότι «το rock έχει πεθάνει». Διαβάστε τι δήλωσε για τα νέα συγκροτήματα, τις προοπτικές και το μέλλον της αγαπημένης μας μουσικής.

Κάθε του δήλωση σηκώνει συζήτηση και για ακόμα μια φορά ο Gene Simmons δεν μάσησε τα λόγια του, υποστηρίζοντας με σθένος αυτό που είχε πει πριν από λίγα χρόνια, ότι δηλαδή το rock είναι «νεκρό».

Σε νέα του δήλωση στο Gulf News, ο βετεράνος rocker είπε: «Ναι, το rock έχει πεθάνει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νέες μπάντες δεν έχουν δώσει χρόνο για να δημιουργήσουν αυτή την λάμψη που είχανε οι μεγάλες μπάντες του παρελθόντος».

Ο Simmons πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι οι Foo Fighters είναι σπουδαία μπάντα, αλλά έχουν πίσω τους ιστορία 20 ετών. Κοιτάξτε πίσω στον χρόνο, από το 1958 ως το 1988. Τότε είχαμε τον Elvis, τους Beatles, τον Jimi Hendrix, τους Rolling Stones. Στην disco υπήρχε η Madonna, στο hard rock οι AC/DC, εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι».

Ο  Gene Simmons ουσιαστικά βάζει μια τελεία στο 1988 και θεωρεί πως από τότε δεν υπάρχει κάποια σπουδαία μπάντα: «Από το 1988 πείτε μου ποιοι είναι οι νέοι Beatles. Δεν μπορείτε. Υπάρχουν διάσημες μπάντες, αλλά δεν έχουν χτίσει τον θρύλο που είχαν οι παλιοί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Για το εάν βλέπει κάποια νέα μπάντα να γίνεται σπουδαία σε 30 χρόνια, ο φυσικός ηγέτης των Kiss έδειξε κάθετος: «Αμφιβάλλω πολύ. Οι Beatles έγραφαν τα δικά τους τραγούδια, έκαναν ενορχήστρωση και τις δικές τους παραγωγές. Η τεχνολογία δεν έπαιζε τον πρώτο ρόλο σε όλα αυτά. Όχι, καμία μπάντα δεν μπορεί να γίνει τόσο σπουδαία στο μέλλον».

Για την χρήση της τεχνολογίας στην μουσική βιομηχανία, ο Simmons είπε: «Οι νέοι καλλιτέχνες δεν έχουν το βάθος και την ποιότητα των παλιότερων συγκροτημάτων. Η τεχνολογία κάνει θαύματα. Ακόμα και η rap που πλέον κυριαρχεί, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Beatles. Οι rappers γράφουν στίχους. Δεν ξέρουν μουσική, δεν γράφουν μελωδίες, συγχορδίες και δεν γνωρίζουν από αρμονία. Δεν λέω ότι η rap δεν είναι σημαντική. Είναι σημαντική, αλλά δεν είναι Beatles».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Simmons αναφέρθηκε και στην σημερινή pop, πλέκοντας το εγκώμιο της Billie Eilish και της Lady Gaga: «Η Billie Eilish είναι φανταστική. Έχει πολύ ενδιαφέρον η μουσική της. Το ίδιο ισχύει και για την Lady Gaga. Είναι μια κατηγορία από μόνη της. Γράφει την μουσική της, παίζει πιάνο, ξέρει ενορχήστρωση. Οι υπόλοιπες pop divas όμως δεν είναι έτσι. Δεν γράφουν μουσική και δεν ξέρουν να παίζουν κάποιο όργανο. Απλώς ερμηνεύουν. Είμαι εντάξει με αυτό, αλλά δεν είναι αρκετό».

Οι Kiss ετοιμάζονται με την λήξη της πανδημίας να βγουν ξανά στον δρόμο, έχοντας ήδη κλείσει αρκετές συναυλίες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top