Ο Lee Davies μας μιλάει εν μέσω πανδημίας για το νέο του σχήμα και όχι μόνο.

Οι Acrimony αποτελούν ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα στον ευρύτερο χώρο του heavy rock/doom χώρου και γεγονός είναι ότι η διάλυση τους στεναχώρησε αρκετούς. Ο Lee Davies δεν το έβαλε κάτω και το 2019 ξεκίνησε τους Woven Man επιχειρώντας ένα restart στην καριέρα του.

Ο Χρήστος Κατσίμπας, για λογαριασμό του rockyourlife.gr, συνομίλησε με τον Lee Davies εν μέσω πανδημίας, συζητώντας μαζί του τόσο για τους Acrimony όσο και για τα σχέδια του, όταν με το καλό επιστρέψει η κανονικότητα στην μουσική βιομηχανία.

Lee καλησπέρα και χαιρετισμούς από την Ελλάδα. Σε ευχαριστώ πολύ που αποδέχθηκες την πρόσκληση μου!
Ανταποδίδω με μπύρες και πολλά χαιρετίσματα.

Αρχικά θέλω να μάθω πως είναι η κατάσταση στην Βρετανία με την πανδημία. Πως αντιμετωπίζετε εσείς τα προβλήματα;
Καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά αργότερα να λυπηθείς. Τηρούμε και μένουμε πιστοί στα μέτρα και τις υποδείξεις. Είναι λογικό σε όλους μας να λείπει η «κανονική» ζωή, αλλά προσωπικά προτιμώ να χάσω αυτό για ένα διάστημα, παρά κάποιον δικό μου ή κάποιον αγαπημένο μου!

Διαβάστε ακόμα: Οι Βρετανοί μουσικοί ζητούν από την πολιτεία περισσότερα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήσουν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Acrimony, Black Eye Riot, Lifer. Τώρα πλέον έχεις και ένα νέο «μωρό», τους Woven Man. Ποια είναι η κεντρική ιδέα πίσω από αυτούς;
Στους Lifer μπήκα με έναν παλιό φίλο. Είχε πλάκα για κάποια χρόνια, αλλά η μουσική πρέπει να εξελίσσεται.

Και οι Woven Man το κάνουν αυτό;
Οι Woven Man ξεκίνησαν ως ιδέα έτσι ώστε να μπορώ με τους φίλους μου να τζαμάρω και να παίζω ξανά μουσική. Η αλήθεια είναι πως μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να ξεμπλοκάρουμε, όμως πλέον οι ιδέες ρέουν εύκολα.

Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ντεμπούτο σας «Revelry (In Our Arms)» ήταν ενός είδους restart;
Ναι, ξεκάθαρα. Το «Revelry (In Our Arms)» ήταν ο δίσκος που μας έδωσε ώθηση ώστε να αρχίσουμε από την αρχή. Αρχικά τζαμάραμε με τον Donal. Τα drums του και η κιθάρα μου. Στην συνέχεια «επιβιβάστηκαν» στο σκάφος των Woven Man και οι υπόλοιποι και έτσι επιταχύνθηκε η διαδικασία των τραγουδιών.

Μπορώ να υποθέσω ότι εδώ έχουμε μέλλον…
Ναι, ο δεύτερος δίσκος είναι προ των πυλών. Και για να το συνδέσω με τα προηγούμενα, ήξερα από την αρχή πως υπήρχε χημεία ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι έφεραν τις ιδέες τους για το νέο album. Εδώ δεν υπάρχουν αδύναμα καρφιά. Οι Woven Man είναι αυτό που είναι ακριβώς επειδή δεν έχουμε όρια σε αυτό που κάνουμε.

Μιας και είπες για δεύτερο δίσκο… Πότε θα έχουμε εξελίξεις; Φαντάζομαι θα θέλετε να βγείτε και στον δρόμο.
Ναι. Ασφαλώς. Ο δίσκος έχει ηχογραφηθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Έχουμε ήδη κλείσει να εμφανιστούμε στο HRH Psych 2021, με ένα εξαιρετικό line up και ανυπομονούμε πολύ για αυτό. Ειλικρινά μας έχει λείψει αρκετά να παίζουμε ζωντανά.

Ο Lee Davies κυκλοφόρησε με τους Acrimony δύο κλασικά albums για τον ευρύτερο heavy rock χώρο. Το «Hymns To The Stone» το 1994 και το «Τumuli Shroomaroom» τρία χρόνια αργότερα

Θα ήθελα να πάμε λίγο και στους Black Eye Riot. Σε αυτό το μουσικό κεφάλαιο της καριέρας σου επανασυνδέθηκες με κάποια πρώην μέλη των Acrimony. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πιο heavy και πολύ κοντά στο sludge και το hardcore. Πως προέκυψε αυτό;
Οι ημέρες των Black Eye Riot είχαν την φάση τους. Ήταν μερικές όμορφες στιγμές στον δρόμο. Επρόκειτο όμως για ένα project. Μια κυκλοφορία ήταν και τελείωσε. Δεν ήταν γραφτό να κρατήσει περισσότερο.

Αναπόφευκτα, θα πρέπει να σε ρωτήσω για τους Acrimony, γιατί αποφασίσατε να το διαλύσετε και ποιος ή τι σας ώθησε να επανακυκλοφορήσετε τους δίσκους σας; Ξέρεις αυτές οι επανακυκλοφορίες ήταν σαν ένα δώρο θεού για μερικούς από εμάς!
Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, όλοι μας λέγαμε ότι αν κάποιος από εμάς δε θέλει να συνεχίσει άλλο, θα το διαλύαμε! Ο Stu (κιθάρα) ήθελε να φύγει και αυτό ήταν. Πήγε για λίγο στους Iron Monkey, συνέχισε με τους Dukes Of Nothing και μετά ήρθε στους Black Eye Riot. Σε ότι έχει να κάνει με τις επανακυκλοφορίες, οι οπαδοί τις ζητούσαν και ευτυχώς μόνο οπαδοί μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα. Είναι πάντως πολύ ωραίο να βλέπεις αυτό το υλικό να κυκλοφορεί ξανά με νέο εξώφυλλο από τον Jimbob από την Burning World Records!

Κύριε Lee Davies, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να τα πούμε σε κάποιο live στο μέλλον…
Χαιρετισμούς και ελπίζω να συναντηθούμε για φαγητό και ποτό και για μερικές ιστορίες από το δρόμο!

Οι Woven Man στο Bandcamp

Βρείτε τους Woven Man στο Facebook

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.