ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Mick Fleetwood πούλησε στην BMG το μερίδιο των δικαιωμάτων του στους Fleetwood Mac

Ακολουθεί τα βήματα των Lindsey Buckingham και Stevie Nicks. Ο Mick Fleetwood πούλησε στην BMG το μερίδιο των δικαιωμάτων που έχει στους Fleetwood Mac, ακολουθώντας τα βήματα Lindsey Buckingham και Stevie Nicks. Η BMG απέκτησε τα δικαιώματα 300 τραγουδιών στα οποία αναφέρεται ως συνθέτης/στιχουργός ο βετεράνος drummer, εκτός των δύο…

Ακολουθεί τα βήματα των Lindsey Buckingham και Stevie Nicks.

Ο Mick Fleetwood πούλησε στην BMG το μερίδιο των δικαιωμάτων που έχει στους Fleetwood Mac, ακολουθώντας τα βήματα Lindsey Buckingham και Stevie Nicks.

Η BMG απέκτησε τα δικαιώματα 300 τραγουδιών στα οποία αναφέρεται ως συνθέτης/στιχουργός ο βετεράνος drummer, εκτός των δύο πρώτων δίσκων του group: του ομότιτλου ντεμπούτου και του «Mr. Wonderful» του 1968.

Διαβάστε ακόμα: Η δισκογραφία των Fleetwood Mac στο μικροσκόπιο του rockyourlife

Αν και δεν υπάρχει πληροφόρηση για το ποσό που δαπάνησε η BMG για να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών, οι δύο μεριές κάνουν λόγο για «δίκαιη συμφωνία».

Ο δισκογραφικός κολοσσός μάλιστα τόνισε πως «Η BMG βάζει μπροστά τον καλλιτέχνη», με τον Justus Haerder, υπεύθυνο επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρίας να τονίζει: «Αυτή η εξαγορά σέβεται αυτές τις πολύ σπουδαίες ηχογραφήσεις. Η επένδυση μας αυτή θα δώσει την δυνατότητα στις συνθέσεις αυτές να ακουστούν σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο».

Πριν από μερικούς μήνες, δύο πρώην και νυν μέλη του σπουδαίου συγκροτήματος πούλησαν επίσης μέρος ή όλα τα πνευματικά τους δικαιώματα. Η Stevie Nicks πούλησε το 80% του καταλόγου της για $100 εκατομμύρια, ενώ ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Lindsey Buckingham πούλησε το σύνολο των δικαιωμάτων του.

Την ίδια τάση ακολούθησε και ο Neil Young, ο οποίος πρόσφατα πούλησε το 50% των δικαιωμάτων των τραγουδιών του για $150 εκατομμύρια, ενώ και η Universal αγόρασε το 100% του καταλόγου του Bob Dylan προς $300 εκατομμύρια.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top