ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Neil Young πούλησε το 50% των δικαιωμάτων της δισκογραφίας του!

Fund έδωσε στον Neil Young $150 εκατομμύρια για τον μισό του κατάλογο. Την τάση που θέλει μεγάλα επιχειρηματικά funds να αγοράζουν τα πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών ακολούθησε και ο Neil Young, ο οποίος πήρε $150 εκατομμύρια για να πουλήσει… τo 50% των δικαιωμάτων από την δισκογραφία του. Το επιχειρηματικό fund Hipgnosis…

Fund έδωσε στον Neil Young $150 εκατομμύρια για τον μισό του κατάλογο.

Την τάση που θέλει μεγάλα επιχειρηματικά funds να αγοράζουν τα πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών ακολούθησε και ο Neil Young, ο οποίος πήρε $150 εκατομμύρια για να πουλήσει… τo 50% των δικαιωμάτων από την δισκογραφία του.

Το επιχειρηματικό fund Hipgnosis Songs αγόρασε 1,180 τραγούδια του Καναδού, μια μόλις εβδομάδα μετά την αγορά ολόκληρου του καταλόγου του πρώην τραγουδιστή των Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham.

Πίσω από την κίνηση βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής Καναδός manager Merck Mercuriadis, ο οποίος στο παρελθόν έχει μανατζάρει τεράστια συγκροτήματα όπως ο Elton John, οι Guns N Roses, οι Iron Maiden, ο Morrissey, οι Jane’s Addiction και πολλοί άλλοι.

«Αυτή η κίνηση αλλάζει την Hipgnosis για πάντα. Η μουσική του Neil ήταν πάντα εκεί για μένα. Αγόρασα το «Harvest» σε ηλικία 7 ετών και από τότε ο Neil Young και η μουσική του έγιναν φίλοι μου. Ξέρω τα πάντα για αυτόν τον δίσκο, κάθε νότα, κάθε στίχο» θα πει στην δήλωσή του ο Mercuriadis.

Η Hipgnosis θα κερδίζει πλέον χρήματα κάθε φορά που κομμάτι του Young παίζεται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

«Ήταν μια πολύ λογική κίνηση για εμάς η συνεργασία με τον Neil. Νομίζω πως και ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο. Σκοπός μας είναι να ακουστεί η μουσική του σε κάθε γωνιά του πλανήτη» πρόσθεσε ο Mercuriadis.

Το καλοκαίρι έγινε γνωστό πως οι Metallica μέσω του manager τους Cliff Burnstein ίδρυσαν την εταιρία Worldwired Music IP Fund που σκοπό έχει να αγοράσει τραγούδια και άλλα πνευματικά δικαιώματα μουσικών και συγκροτημάτων.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top