ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Nergal ξανά κατηγορούμενος για προσβολή θρησκευτικού αισθήματος

Nergal: Ο τραγουδιστής των Behemoth ξανά αντιμέτωπος με τον νόμο. Ο Nergal των Behemoth αντιμετωπίζει εκ νέου προβλήματα με τον νόμο, αυτή την φορά για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Αθώος δηλώνει ο frontman. Μια φωτογραφία που ανήρτησε το 2019 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στα πλαίσια των γυρισμάτων video clip,…

Nergal: Ο τραγουδιστής των Behemoth ξανά αντιμέτωπος με τον νόμο.

Ο Nergal των Behemoth αντιμετωπίζει εκ νέου προβλήματα με τον νόμο, αυτή την φορά για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Αθώος δηλώνει ο frontman.

Μια φωτογραφία που ανήρτησε το 2019 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στα πλαίσια των γυρισμάτων video clip, για το side project του, Me And That Man, ο Nergal είχε πατήσει πάνω σε ένα εικόνισμα της Παναγίας και αυτό αναμένεται να τον στείλει ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Η είδηση δόθηκε στην δημοσιότητα από το Super Express της Βαρσοβίας, το οποίο αναφέρει:

«Ο Adam Darski κατηγορείται πως στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 προσέβαλε τον Χριστιανισμό, μέσω μιας καταστραμμένης φωτογραφίας της Παναγίας, με ένα παπούτσι πάνω της. Εκπρόσωποι της Patriotic Society ενημερώθηκαν για αυτές τις προσβλητικές ενέργειες του Nergal. Άνθρωπος που έχει εξειδίκευση σε θεολογικές σπουδές ξεκαθάρισε πως πρόκειται για προσβλητική ενέργεια για κάθε Χριστιανό».

Φυσικά, ο Nergal δεν έμεινε αμέτοχος και σε μήνυμα του στο Facebook απάντησε:

«Ακόμα μια αγωγή; Ίδιος λόγος. Προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος! Δυστυχώς η χώρα μας, η Πολωνία, βρίσκεται πίσω πνευματικά σε σχέση με την υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη και εμείς είμαστε το τελευταίο οχυρό του blasphemy casus (σ.σ. νόμος περί βλασφημίας). Ακόμα και η Καθολική Ιρλανδία αφαίρεσε πριν από λίγο καιρό την συγκεκριμένη παράγραφο από το Σύνταγμα της. Ελπίζω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και εδώ, και ας είμαι εγώ το ενδιάμεσο βήμα».

Διαβάστε ακόμα: Ο Adam Darski τα βάζει με τους αρνητές μάσκας.

Ο Nergal δηλώνει αισιόδοξος για την νέα του αυτή δικαστική περιπέτεια: «Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσω και αυτή την υπόθεση απέναντι στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό».

Εάν ο Nergal καταδικαστεί θα αντιμετωπίσει ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και σε περιορισμό ελευθεριών για διάστημα έως 2 ετών.

Το 2018 ο Πολωνός μουσικός αντιμετώπισε κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων της χώρας, αλλά τελικά αυτές οι κατηγορίες κατέπεσαν.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top