ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Nick Cave μας αποκάλυψε ποιο τραγούδι θα ήθελε να παίζει στην κηδεία του

Ακόμα μια εξομολόγηση του Cave μέσα από τα Red Hand Files. Ο Nick Cave τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το κοινό του. Μέσω του blog του Red Hand Files, απαντάει σε ερωτήσεις που του κάνουν οι θαυμαστές του, οι οποίες ενίοτε ξεφεύγουν από τα όρια…

Ακόμα μια εξομολόγηση του Cave μέσα από τα Red Hand Files.

Ο Nick Cave τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το κοινό του. Μέσω του blog του Red Hand Files, απαντάει σε ερωτήσεις που του κάνουν οι θαυμαστές του, οι οποίες ενίοτε ξεφεύγουν από τα όρια του τυπικού και ακουμπάνε πιο προσωπικά ζητήματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Cave χρησιμοποίησε το βήμα του προσωπικού του ιστολογίου, για να εκφράσει την άποψη του πάνω σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα όπως η ελευθερία έκφρασης και η πολιτική ορθότητα.

Ακόμη περισσότερες ήταν οι στιγμές που ανοίχτηκε και μίλησε για θέματα ψυχικής υγείας και πως αυτός έδωσε τις δικές του μάχες είτε με τις καταχρήσεις είτε με τον πόνο που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Τελευταία ο Cave επέλεξε να απαντήσει σε έναν θαυμαστή που τον ρώτησε αν έχει σκεφτεί ποιο τραγούδι θα ήθελε να παίζει στην κηδεία του.

Ο Doug, όπως είναι το όνομα του, έγραψε στο Red Hand Files εβδομάδες μετά την κηδεία του πατέρα του, η οποία είχε σαν θέμα της τον Elvis. «Δεν ντυθήκαμε όλοι με άσπρες ολόσωμες φόρμες» γράφει ο Doug «αλλά στο φέρετρο του είχαμε βάλει φωτογραφίες και στίχους από τα τραγούδια του Elvis, και παίζαμε για τον πατέρα μου τα τραγούδια του Elvis», και έκλεισε το γράμμα του κάνοντας την εξής ερώτηση στον Nick Cave: «έχεις σκεφτεί ποια τραγούδια θα ήθελες να παίζουν στην κηδεία σου»;

O Cave, ο οποίος απαντάει προσωπικά στις ερωτήσεις, τουλάχιστον έτσι έχει πει όταν πρωτοξεκίνησε το blog, έγραψε: «Το γράμμα σου με συγκίνησε πολύ. Είμαι σίγουρος ότι ο πατέρας σου θα χαιρόταν πολύ με την τελετή. Καθώς το σκέφτομαι, πιστεύω ότι και εγώ θα ήμουν πολύ χαρούμενος με μία παρόμοια, να περάσω δηλαδή στον άλλο κόσμο με τη συνοδεία της φωνής του μεγαλύτερου rock n roll τραγουδιστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ακούγεται το «Kentucky Rain» και ο ύμνος «How Great Art Thou» από τη φωνή του Elvis και όλος ο παράδεισος και οι άγγελοι να το ακούνε. Ήταν ένα υπέροχο πράγμα αυτό που έκανες για τον πατέρα σου. Φαίνεται ότι έκανες καλή δουλειά».

Ο Cave ξεκίνησε το Red Hand Files μετά το θάνατο του γιου του Arthur και ενώ έψαχνε να βρει τρόπους να ανακάμψει από την τραγωδία που βίωσε, θεώρησε ότι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο θα τον βοηθούσε να ορθοποδήσει. Μέσα από τις σελίδες του blog που μετράει ήδη τρία χρόνια ζωής και χιλιάδες συνδρομητές σε όλον τον κόσμο, παρατηρούμε το μεγαλείο του Nick Cave, ο οποίος όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, δεν σταματάει να εξελίσσεται με την πάροδο των ετών τόσο σε προσωπικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Nick Cave και Warren Ellis έκαναν την έκπληξη με την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Carnage».

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top