ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Paul Simon πουλάει στην Sony τα δικαιώματα των τραγουδιών του

Ο Paul Simon ακολουθεί την τάση της εποχής. Ο Paul Simon είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που ακολουθώντας την μόδα της εποχής, πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του σε μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Η Sony Music ανακοίνωσε χτες πως κατέχει τα δικαιώματα σπουδαίων τραγουδιών τα οποία έγραψε ο Simon, όπως τα…

Ο Paul Simon ακολουθεί την τάση της εποχής.

Ο Paul Simon είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που ακολουθώντας την μόδα της εποχής, πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του σε μεγάλη δισκογραφική εταιρία.

Η Sony Music ανακοίνωσε χτες πως κατέχει τα δικαιώματα σπουδαίων τραγουδιών τα οποία έγραψε ο Simon, όπως τα «Mrs. Robinson», «Bridge Over Troubled Water», «Still Crazy After All These Years» και φυσικά το σπουδαίο «The Sound Of Silence».

Το ποσό στο οποίο έκλεισε το deal δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο η συμφωνία καλύπτει τόσο την πορεία του Simon με τους Simon & Garfunkel, όσο και την solo καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο βετεράνος τραγουδοποιός έχει κερδίσει συνολικά 16 βραβεία Grammy.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την συμφωνία. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Columbia/Sony και για μένα ήταν πολύ φυσικό να συνεργαστώ ξανά. Χαίρομαι που τα κομμάτια μου θα συνεχίσουν να ακούγονται τις επόμενες δεκαετίες μέσα από την Sony» είπε ο Simon, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με την Universal.

Σύμφωνα με το Billboard, η μουσική του Simon απέφερε έσοδα $945,000 δολαρίων το 2020, μέσα από πωλήσεις δίσκων, ραδιοφωνικό airplay και φυσικά streaming σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Paul Simon έχει αποσυρθεί εδώ και μερικά χρόνια από την μουσική βιομηχανία, δίνοντας το τελευταίο του show το 2018 στο Queens.

Η κίνηση αυτή του Αμερικανού συνθέτη έρχεται να προστεθεί σε αυτές των Bob Dylan, Stevie Nicks, Neil Young, αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, οι οποίοι πούλησαν το προηγούμενο διάστημα μέρος ή όλα τα δικαιώματα των τραγουδιών τους.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top