ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Steven Wilson «τα χώνει» στους Greta Van Fleet

Τους αποκαλεί φτηνή απομίμηση των Led Zeppelin. Τι και αν οι Greta Van Fleet έχουν κατακτήσει τα charts με το ντεμπούτο τους «Anthems Of The Peaceful Army»; Αρκετοί μουσικοί και συγκροτήματα έχουν στρέψει τα βέλη τους πάνω τους, κατηγορώντας τους για μιμητισμό. Ο Steven Wilson είναι ο τελευταίος από αυτούς,…

Τους αποκαλεί φτηνή απομίμηση των Led Zeppelin.

Τι και αν οι Greta Van Fleet έχουν κατακτήσει τα charts με το ντεμπούτο τους «Anthems Of The Peaceful Army»; Αρκετοί μουσικοί και συγκροτήματα έχουν στρέψει τα βέλη τους πάνω τους, κατηγορώντας τους για μιμητισμό.

Ο Steven Wilson είναι ο τελευταίος από αυτούς, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς rockers «απαίσιους» και «φτηνή απομίμηση των Led Zeppelin».

Σε συνέντευξή του στο Δανέζικο podcast myROCK, ο Wilson αναφέρθηκε στην μπάντα από το Michigan λέγοντας: «Γνωρίζετε αυτή την μπάντα; Είναι απαίσιοι. Πρόκειται για ένα αστείο. Είναι όμως ένα παράδειγμα νέου συγκροτήματος που μιμούνται τους Led Zeppelin. Είναι όμορφα παιδιά και έχουν τραβήξει πάνω τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλο τον μηχανισμό marketing, καταφέρνοντας έτσι να φτάσουν σε ένα μαζικό ακροατήριο».

Ο Wilson προέβλεψε: «Είμαι σίγουρος πως σε 10 χρόνια κανένας δεν θα θυμούνται ποιοι είναι. Ίσως να με διαψεύσουν. Ίσως να καταφέρουν να βγάλουν έναν καλό δίσκο και να αλλάξουν την κατάσταση υπέρ τους. Αυτή την στιγμή όμως είναι μια boy-band version των Led Zeppelin».

Ο άλλοτε ηγέτης των Porcupine Tree είπε για την μουσική βιομηχανία: «Δεν είμαι αφελής. Ξέρω πως λειτουργεί το πράγμα. Όταν είσαι νέος και όμορφος είναι τα πάντα πιο εύκολα. Εγώ δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Παλιότερα ήμουν νέος, αλλά όμορφος δεν υπήρξα ποτέ. Και τώρα στα 51 μου αντιλαμβάνομαι το γιατί τα media είναι τόσο αρνητικά απέναντί μου».

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Greta Van Fleet ήταν προτεινόμενοι για τέσσερα βραβεία Grammy στις κατηγορίες «Best Rock Album», «Best Rock Song», «Best Rock Performance» και «Best New Album», κερδίζοντας αυτό του καλύτερου rock album για το EP «From The Fires».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top