ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι AC/DC έχουν ένα «βουνό από ιδέες» για νέα τραγούδια

Ο Angus Young μιλάει για το «Power Up» και όχι μόνο. Ο Angus Young παραχώρησε συνέντευξη στο Radio.com και μίλησε για την συνθετική διαδικασία του «Power Up», τον αδερφό του Malcolm που έφυγε από την ζωή το 2017, αλλά και για το μέλλον των AC/DC, το οποίο μπορεί να μην…

Ο Angus Young μιλάει για το «Power Up» και όχι μόνο.

Ο Angus Young παραχώρησε συνέντευξη στο Radio.com και μίλησε για την συνθετική διαδικασία του «Power Up», τον αδερφό του Malcolm που έφυγε από την ζωή το 2017, αλλά και για το μέλλον των AC/DC, το οποίο μπορεί να μην τελειώνει με την κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Οι AC/DC έδωσαν στην δημοσιότητα πρόσφατα το video clip του single «Shot In The Dark», ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί επίσημα και ο νέος δίσκος.

Ο Young μιλώντας στο Radio.com αναφέρθηκε στον δίσκο και στην συμβολή που είχε ο Malcolm σε πολλά από αυτά: «Πρόκειται για ιδέες και τραγούδια που δουλεύαμε μαζί τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια καλή ευκαιρία να τα κυκλοφορήσουμε».

Ο φυσικός ηγέτης των rock n roll θρύλων πρόσθεσε για την διαδικασία που ακολουθήθηκε: «Συνήθως επικεντρωνόμαστε στα κομμάτια που έχουμε εκείνο το διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, επειδή είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο, είχα την ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε κομμάτια που είχαμε έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα και από το παρελθόν. Πρόκειται για τραγούδια που άρεσαν πολύ και στον αδερφό μου και νομίζω πως ήταν η ιδανική στιγμή να τα δώσουμε στον κόσμο».

Ο Angus πρόσθεσε: «Περάσαμε μαζί αρκετές στιγμές πάνω σε αυτά τα τραγούδια και ήξερα τι του άρεσε. Οι ιδέες του ήταν η κινητήριος δύναμη αυτού του δίσκου. Κρατούσαμε σημειώσεις πάνω σε riffs, ιδέες και στίχους, συνεπώς είχα έναν οδικό χάρτη για το πώς θα πρέπει να κινηθώ στον δίσκο. Είμαι σίγουρος πως θα ήθελε αυτά τα κομμάτια να κυκλοφορήσουν».

Για το πώς δούλευε ο Malcolm: «Ήταν πολύ οργανωτικός σε όλα. Πολύ περισσότερο από μένα. Κρατούσε σημειώσεις για τα πάντα. Και για την μουσική και τους στίχους. Τα πάντα είναι πολύ σωστά αρχειοθετημένα και οργανωμένα».

Από ότι φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Malcolm Young δεν πρόκειται να πάει χαμένη καθώς οι AC/DC έχουν άφθονο υλικό για να ηχογραφήσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο Angus Young τονίζει: «Έχουμε ένα βουνό από ιδέες που περιμένει να ηχογραφηθεί. Αν ψάξω στα αρχεία θα βρω πολλά κομμάτια. Αν και ο περισσότερος κόσμος κρατά αυτά τα αρχεία πλέον στον υπολογιστή του, εμείς έχουμε μείνει κολλημένοι με τα CDs».

Το «Power Up» ηχογραφήθηκε την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2018 στο Βανκούβερ του Καναδά με παραγωγό τον Brendan O Brien, ο οποίος δούλεψε με τους βετεράνους rockers και στα «Black Ice» και «Rock Or Bust».

Latest from TOP STORIES

Go to Top