ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Οι Fear Factory «στα σχοινιά» με θέμα την online καμπάνια για το νέο album

Οι Fear Factory σε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Οι Fear Factory μοιάζουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και μετά την δικαστική διαμάχη για το όνομα του συγκροτήματος, σειρά παίρνει ο νέος δίσκος. Διαβάστε τις δηλώσεις του τραγουδιστή Burton C. Bell και του κιθαρίστα Dino Cazares. Οι fans…

Οι Fear Factory σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Οι Fear Factory μοιάζουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και μετά την δικαστική διαμάχη για το όνομα του συγκροτήματος, σειρά παίρνει ο νέος δίσκος. Διαβάστε τις δηλώσεις του τραγουδιστή Burton C. Bell και του κιθαρίστα Dino Cazares.

Οι fans των Fear Factory ανυπομονούν να πάρουν στα χέρια τους το νέο album της αγαπημένης τους μπάντας, όμως αυτή η στιγμή δείχνει να αργεί ακόμα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του συγκροτήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Dino Cazares ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια online καμπάνια στην πλατφόρμα GoFundMe, στην οποία ζητούσε από τους fans επιπλέον πόρους προκειμένου να ολοκληρωθεί το album.

Λίγες ώρες μετά, ο τραγουδιστής Burton C. Bell, εξαπέλυσε λεκτική επίθεση εναντίον του συνοδοιπόρου του στο συγκρότημα, χαρακτηρίζοντας ως απάτη και έργο του Cazares την κίνηση αυτή, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτήν.

View this post on Instagram

#fearfactory

A post shared by Burton C. Bell (@burtoncbell_official) on

«Ο δίσκος μας είναι έτοιμος ήδη από το 2017. Το ίδιο και το εικαστικό κομμάτι. Όλα τα χρήματα που ζητά ο Dino είναι για τα δικαστικά έξοδα. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτή την απάτη» τόνισε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Bell.

Η απάντηση του Cazares ήταν άμεση μέσα από την επίσημη σελίδα των Fear Factory στο Facebook: «Όλες οι δωρεές στην πλατφόρμα θα πάνε για τον δίσκο. Πρόκειται να καλύψουν έξοδα παραγωγής που προέκυψαν. Δεν πρόκειται να πάνε σε δικαστικά έξοδα. Ο δίσκος όντως ολοκληρώθηκε το 2017, αλλά τότε είχαμε προγραμματισμένα τύμπανα. Δεν ήθελα να κάνω το ίδιο λάθος και για αυτό προσέλαβα τον Mike Heller για να γράψει τα τύμπανα» .

Ο κιθαρίστας συνεχίζει: «Αργότερα συνειδητοποίησα ότι θα έπρεπε να ηχογραφήσω εκ νέου το μπάσο και τις κιθάρες, προκειμένου να ταιριάζουν με τα drums. Φυσικά, τα φωνητικά του Burton, τα οποία ηχογραφήθηκαν το 2017 θα παραμείνουν στην καινούρια έκδοση του δίσκου. Επιπλέον, ζήτησα από τον Rhys Fulber να γράψει νέα πλήκτρα. Την παραγωγή του album έκανε ο Andy Rainaud, με τον Andy Sneap να αναλαμβάνει την μίξη και το mastering. Όλοι τους έκαναν καταπληκτική δουλειά στο «Genexus» και έτσι αποφάσισα να τους αναφέρω και στο νέο album».

Σύμφωνα με τον Cazares, «τα έξοδα παραγωγής του νέου album ξεπέρασαν το όριο δανεισμού από την δισκογραφική, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν νέοι πόροι».

Η online καμπάνια των Fear Factory ήταν και η πρώτη δραστηριότητα του συγκροτήματος μετά την επετειακή περιοδεία για το «Demanufacture» το 2016.

Latest from IN FOCUS

Go to Top