ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Oι φίλοι του Lemmy λαμβάνουν σφαίρες με τις στάχτες του

Ηταν η τελευταία επιθυμία του θρυλικού frontman των Motorhead. Φαντάσου τον εαυτό σου να ξυπνάς ένα πρωί και την ώρα που πίνεις τον καφέ σου έρχεται ένας κούριερ και σου παραδίδει ένα συστημένο πακέτο. Προσπαθείς να σκεφτείς τι έχεις παραγγείλει και λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, ελέω πανδημίας, δεν έχει φτάσει…

Ηταν η τελευταία επιθυμία του θρυλικού frontman των Motorhead.

Φαντάσου τον εαυτό σου να ξυπνάς ένα πρωί και την ώρα που πίνεις τον καφέ σου έρχεται ένας κούριερ και σου παραδίδει ένα συστημένο πακέτο. Προσπαθείς να σκεφτείς τι έχεις παραγγείλει και λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, ελέω πανδημίας, δεν έχει φτάσει ακόμα. Όσο σπας το κεφάλι σου για να θυμηθείς ανοίγεις το πακέτο και βλέπεις ένα κουτάκι με μια σφαίρα που έχει επάνω χαραγμένο το όνομα του Lemmy. Κι ενώ προσπαθείς να συνέλθεις από το σοκ, διαβάζεις και την επιστολή με το ακόλουθο μήνυμα, που συνοδεύει το κουτάκι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Lemmy γνώριζε πολλούς ανθρώπους, αλλά είχε λίγους που θεωρούσε φίλους και ακόμη λιγότερους που θεωρούσε οικογένεια. Καθώς ότι είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούσε οικογένεια, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μικρό κομμάτι του. Ο Lemmy άγγιξε όλη μας τη ζωή με έναν τρόπο που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ποτέ, αλλά με αυτές τις στάχτες κρατάς όχι μόνο τις αναμνήσεις που έχεις από αυτόν, κρατάς τον Lemmy μαζί σου για πάντα. Ήταν ο Lemmy και έπαιζε rock ‘n’ roll. Μην τον ξεχάσεις».

Μόνο που εσύ δεν είσαι ο Riki Rachtman, γνωστός στους περισσότερους από τη θητεία του στο MTV, ως παρουσιαστής του Headbanger’s Ball, ο οποίος ήταν ένας από τους… τυχερούς στους οποίους διανεμήθηκαν τα κουτιά με τις σφαίρες που περιέχουν τις στάχτες του Lemmy. «Πριν από το θάνατό του, ο Lemmy ζήτησε οι στάχτες του να τοποθετηθούν σε μερικές σφαίρες και να παραδοθούν στους πιο κοντινούς φίλους του», έγραψε ο Rachtman σε ένα μήνυμα που ανέβασε στο Twitter καταλήγοντας: «Σήμερα έλαβα μια σφαίρα και ξέσπασα κυριολεκτικά σε δάκρυα».

Ένα παρόμοιο μήνυμα είχε ανεβάσει πριν από έναν χρόνο στο Instagram και ο βετεράνος τενίστας Pat Cash. Πιο συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2020 ο πρώην πρωταθλητής του Wimbledon πόσταρε μια φωτογραφία που απεικόνιζε μια από τις σφαίρες του Lemmy, με την επισήμανση ότι είχε δοθεί στο Whitfield Crane των Ugly Kid Joe: «Ο Lemmy (RIP) ζήτησε να τοποθετηθούν οι στάχτες του σε σφαίρες και να δοθούν στους πιο κοντινούς φίλους του», έγραφε ο Cash. «Μου το έδειξε χθες το βράδυ ο φίλος μου Whitfield Crane ενώ γευματίσαμε στο Rainbow, το μπαρ του Lemmy».

Ο Lemmy, ο οποίος μετά τον θάνατό του στις 28 Δεκεμβρίου 2015 έγινε από γραμματόσημο μέχρι άγαλμα, αλλά και μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, περνούσε αμέτρητες ώρες στο Rainbow Bar & Grill που δεσπόζει στη φημισμένη Sunset Strip του Χόλιγουντ πίνοντας το αγαπημένο του Jack Daniels και παίζοντας virtual poker και φρουτάκια στον ίδιο πάντα υπολογιστή που βρίσκεται στην άκρη της κεντρικής μπάρας. Μάλιστα, στις 9 Ιανουαρίου 2016, μόλις μερικές ημέρες μετά το θάνατό του, συγκεντρώθηκαν εκεί προς τιμήν του σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Rob Halford των Judas Priest, ο Lars Ulrich και ο Robert Trujillo των Metallica, ο Slash αλλά και ο Dave Grohl των Foo Fighters, σε μια εκδήλωση όπου οι στάχτες του θρυλικού frontman των Motorhead τοποθετήθηκαν σε ένα ειδικά κατασκευασμένο δοχείο, το σχέδιο του οποίου παρέπεμπε στο διάσημο μαύρο καπέλο του ιππικού που είναι ταυτισμένο με τον Lemmy.

Πρόσφατα οι Motorhead ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους, 14ου συνολικά, live album με τίτλο «Louder Than Noise… Live In Berlin».

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1973 δίνοντας ακόμα ένα λόγο για να ηχούν τη συγκεκριμένη μέρα τα κανόνια του Λυκαβηττού. Αφού έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του στη Γαλλική Φιλολογία της Αθήνας, έμπλεξε με τη δημοσιογρφία και ως Συντάκτης Υλης του αρέσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ονειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή στο Wacken και να κάνει κατάδυση σε νερά με λευκούς καρχαρίες...

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top