Όμορφες alternative rock ιστορίες στο ντεμπούτο EP των Αθηναίων.

Εκτός από το προφανές που είναι παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς, η καραντίνα και το… «Μένουμε Σπίτι» δίνει την δυνατότητα να ακούσουμε ακόμα περισσότερη μουσική και να δώσουμε χρόνο σε νέα και παλιά ακούσματα, που ενδεχομένως έχουν περάσει κάτω από το ραντάρ μας. Προσωπικά, στην υποθετική λίστα με τις μουσικές που έχω ακούσει περισσότερο το διάστημα του αναγκαστικού εγκλεισμού, το παρθενικό EP των Henry βρίσκεται πολύ ψηλά.

Όταν στα τέλη του 2019 έσκασε στην διαδικτυακή πιάτσα το «Confetti», πρώτο κομμάτι της νεοσύστατης μπάντας, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε. Οι Henry ξεκίνησαν με ορμή σαν ένα νέο project, με μέλη από γνωστά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής όπως οι αγαπημένοι μου Semen Of The Sun, οι ογκόλιθοι Planet Of Zeus αλλά και οι Cave Children.

Πάμε στα ευχάριστα… Οι Henry -η προέλευση του ονόματος του group παραμένει ακόμα μυστήριο- ΔΕΝ είναι ένα heavy rock συγκρότημα, όπως το ορίζουμε στις μέρες μας. Εδώ δεν θα ακούσετε πολλά εφέ και fuzz πετάλια και δεν θα πρέπει να περιμένετε τα «τσιμεντένια» riffs των Planet Of Zeus.

Οι Μάριος Σαργιάνος (Κιθάρα, φωνή), Γιάννης Βράζος (μπάσο), Αλέκος Γεωργουλόπουλος (κιθάρα) και Δημήτρης Στεργίου (τύμπανα), στην πρώτη τους απόπειρα μας σερβίρουν αυθεντικό alternative rock, με μπόλικες indie πινελιές, αλλά και αναφορές στο κλασικό rock των 60s και 70s. Αρκετά όμως… στην εποχή του YouTube, του Spotify και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η «κριτική» ενός album/EP στα μάτια μου, αλλά κυρίως στα αυτιά μου, φαντάζει εντελώς γελοία.

Πάρε λοιπόν μια γεύση από το lyric video του «Monkey Seed»:

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, εδώ μπορείς να ακούσεις ολόκληρο το 17λεπτο ντεμπούτο των Henry.

Η δύσκολη συγκυρία χτύπησε τους Henry την στιγμή της «γέννησής» τους, κάτι σίγουρα εγκυμονούσε κινδύνους για την εξέλιξη του project. Οι Henry αναγκάστηκαν να ακυρώσουν κάποιες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις, ενώ στον πάγο μπήκε και η ηχογράφηση του πρώτου τους full-length.

Επικοινωνώντας με το συγκρότημα, έμαθα ευτυχώς πως παρά τις δυσκολίες, δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Η ηχογράφηση του πρώτου δίσκου αποτελεί στόχο, κάτι που αναμένεται να συμβεί όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Εγώ πάντως έχω κυκλώσει το όνομα τους.

Μέχρι τότε…
Βρείτε τους Henry στο Facebook
Ακολουθήστε τους Henry στο YouTube
Απολαύστε το «Henry» όπως σας βολεύει

 

HENRY

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.