ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Mastodon ανεβάζουν τον πήχη στο νέο album

Οι Mastodon μιξάρουν τον διάδοχο του «Emperor Of Sand». Οι Mastodon βρίσκονται στην διαδικασία μίξης του νέου τους album που θα διαδεχθεί το «Emperor Of Sand» και δηλώνουν έτοιμοι για το πιο φιλόδοξο μουσικό τους project. Μέσα στην χρονιά η κυκλοφορία του νέου δίσκου. Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο…

Οι Mastodon μιξάρουν τον διάδοχο του «Emperor Of Sand».

Οι Mastodon βρίσκονται στην διαδικασία μίξης του νέου τους album που θα διαδεχθεί το «Emperor Of Sand» και δηλώνουν έτοιμοι για το πιο φιλόδοξο μουσικό τους project. Μέσα στην χρονιά η κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Talking Metal, ο κιθαρίστας των Αμερικανών progressive metallers, Bill Kelliher, αποκάλυψε πως το άτιτλο μέχρι στιγμής album πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο.

Αρχικά ο Kelliher μίλησε για την πρώτη φορά που το group συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Grammy παραγωγό David Bottrill (Muse, Dream Theater, Tool):

«Για να είμαι ειλικρινής δεν τον γνώριζα πριν συνεργαστούμε. Έχουμε κάποιους παραγωγούς που δουλέψαμε μαζί στο παρελθόν και αρχικά σκεφτόμασταν να συνεχίσουμε με κάποιον από αυτούς. Όμως τελικά αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον να βάλει κάτι νέο στην μουσική και τα τραγούδια μας. Είχαμε κάποιους υποψήφιους, όμως όταν μιλήσαμε με τον David μας άρεσε ο τρόπος του. Είχε ήδη κάποια demos μας και ήρθε διαβασμένος. Αμέσως μας πρότεινε ιδέες για κάθε τραγούδι».

Ο Kelliher αποκάλυψε πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία: «Του προτείναμε να έρθει στην Atlanta να δουλέψει μαζί μας στο studio μας. Μας είπε πως από την στιγμή που θα είχε όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τον χώρο που χρειάζεται, θα ερχόταν. Και έτσι έγινε».

Ο κιθαρίστας τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο επερχόμενος δίσκος για τους Mastodon: «Είναι ιδιαίτερος. Όπως και οι καιροί που ζούμε. Ηχητικά, θέλουμε να πετύχουμε τον πιο πλούσιο ήχο που είχαμε ποτέ».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Mastodon κυκλοφόρησαν την συλλογή «Medium Rarities» η οποία περιλαμβάνει και ένα νέο τραγούδι, το «Fallen Torches», καθώς και B-sides, live εκτελέσεις τραγουδιών και σπάνιες ηχογραφήσεις.

Το «Emperor Of Sand» έφτασε μέχρι το No.7 των Billboard charts ενώ το εναρκτήριο τραγούδι του album «Sultan’s Curse» κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Metal Performance.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top