ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Οι Metallica αγοράζουν πνευματικά δικαιώματα άλλων καλλιτεχνών!

Κίνηση που θα συζητηθεί στους κόλπους της μουσικής βιομηχανίας. Σε μια κίνηση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση στους κόλπους της μουσικής βιομηχανίας προχώρησαν οι Metallica, οι οποίοι εν μέσω εταιρίας που ίδρυσαν, πρόκειται να αγοράσουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Πίσω από την συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση βρίσκεται επί της…

Κίνηση που θα συζητηθεί στους κόλπους της μουσικής βιομηχανίας.

Σε μια κίνηση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση στους κόλπους της μουσικής βιομηχανίας προχώρησαν οι Metallica, οι οποίοι εν μέσω εταιρίας που ίδρυσαν, πρόκειται να αγοράσουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Πίσω από την συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση βρίσκεται επί της ουσίας ο manager του συγκροτήματος Cliff Burnstein, ο οποίος μαζί με άλλους επενδυτές ίδρυσαν την Worldwired Music IP Fund. Σκοπός της εταιρίας είναι να αγοράσει τραγούδια και άλλα πνευματικά δικαιώματα μουσικών και συγκροτημάτων, έχοντας ως κεφάλαιο έναρξης της εταιρίας τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Variety, που φέρνει την είδηση στο φως της δημοσιότητας, στο πλευρό του Burnstein είναι ο τραπεζίτης Paul Donahue, πρώην επενδυτικό στέλεχος της Morgan Stanley. Ο Donahue εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα για 32 χρόνια, παραμένοντας ως σήμερα εξωτερικός σύμβουλος.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Worldwired Music IP Fund θα στοχεύει σε rock δισκογραφίες, αλλά όχι μόνο.

Το Variety τονίζει ότι το νέο αυτό project έρχεται λίγο μετά την δημιουργία της start-up εταιρίας Hipgnosis Songs, την οποία ίδρυσε ο πρώην manager των Elton John/Iron Maiden/Beyoncé, Merck Mercuriades, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια ξόδεψε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα καλλιτεχνών όπως οι Timbaland, Dave Stewart & Eurythmics και Chainsmokers.

Οι Metallica αποτελούν αυτή την στιγμή μια από τις κινητήριες δυνάμεις της μουσικής βιομηχανίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο. Συνολικά, οι heavy metal ηγέτες έχουν πουλήσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια εισιτήρια στην καριέρα τους, ενώ τα έσοδα από τις πολύ επιτυχημένες περιοδείες τους πλησιάζουν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Γεγονός είναι πως οι συζητήσεις γύρω από αυτή την επιχειρηματική κίνηση των Metallica αναμένεται να ενταθούν, με αρκετούς fans να κάνουν λόγο για ακόμα μια μελλοντική σύγκρουση τύπου… Napster.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top