ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Οι Queen κυκλοφορούν το πρώτο τους video game

Όλες οι πληροφορίες για το Queen: Rock Tour. Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ένταξη του μπασίστα John Deacon στην ομάδα των Queen και οι οι θρυλικοί rockers αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα παιχνίδι. Το Queen: Rock Tour όπως ονομάζεται είναι ένα παιχνίδι για κινητό, και οι δημιουργοί του…

Όλες οι πληροφορίες για το Queen: Rock Tour.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ένταξη του μπασίστα John Deacon στην ομάδα των Queen και οι οι θρυλικοί rockers αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα παιχνίδι. Το Queen: Rock Tour όπως ονομάζεται είναι ένα παιχνίδι για κινητό, και οι δημιουργοί του υπόσχονται ότι οι χρήστες θα «βυθιστούν στο θαυμαστό κόσμο των Queen».

Το gameplay του ακολουθεί τη λογική των παιχνιδιών ρυθμού, όπως το Guitar Hero, δηλαδή ο παίκτης πατάει διάφορα κουμπιά που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής προκειμένου το avatar του να παίξει μουσική ή να τραγουδήσει. Στην περίπτωση αυτή, τα κουμπιά παίζουν μερικά από τα πιο διάσημα και αγαπητά τραγούδια όλων των εποχών, όπως το «Bohemian Rhapsody», το «Radio Ga-Ga», το «We Will Rock Tou» και άλλα. Όμως Queen χωρίς extravaganza δεν γίνεται, και επειδή μιλάμε για το πρώτο official παιχνίδι της μπάντας, οι δημιουργοί του φρόντισαν οι χρήστες να έχουν στη διάθεση τους σαράντα διαφορετικά κουστούμια για να ντύνουν τα avatar τους και δέκα venues σε όλο τον κόσμο για να αναβιώσουν τα αντίστοιχα ιστορικά live της μπάντας.

«Η φιλοδοξία μας ήταν να αγγίξουμε τα όρια της μουσικής και του gaming δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο θα είναι μια εμπειρία η οποία θα βάλει κάθε παίκτη στη θέση των Queen την ώρα που βίωναν καθοριστικές στιγμές στην καριέρα τους» δήλωσε ο creative director της Gamesloft Cedric Ratajczak κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του παιχνιδιού, και συνέχισε λέγοντας «η μεγαλύτερη δημιουργική πρόκληση ήταν να εκμοντερνίσουμε το παραδοσιακό συνηθισμένο παιχνίδι ρυθμού με πρωτότυπες και πιο φιλικές προσθήκες για τους χρήστες κινητών συσκευών, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό και χαρούμενο στυλ παιχνιδιού το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει και νεαρότερους σε ηλικία χρήστες. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και μελετήσαμε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια της ιστορίας και της τέχνης των Queen, για να αποδώσουμε τον κατάλληλο φόρο τιμής σε ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα της ιστορίας. Ο στόχος μας είναι να βάλουμε καινούργια πρότυπα για τη δημιουργία παιχνιδιών αυτού του είδους».

Για τους Queen, αλλά και για τους οπαδούς τους, το ιδανικότερο θα ήταν να γιορτάσουν με κόσμο στα στάδια, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, όσοι θέλουν να ζήσουν λίγη από τη μαγεία τους μπορούν απλά να κατεβάσουν το παιχνίδι στο κινητό ή το tablet τους. Το Queen: Rock Tour μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή λειτουργεί με android ή ios, και είναι διαθέσιμο δωρεάν στα αντίστοιχα play stores.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top