ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Οι Soundgarden μηνύουν την Vicky Cornell και το ίδρυμα Chris Cornell

Την κατηγορούν για κατάχρηση εσόδων από το I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell. Σύμφωνα με το Rolling Stone, τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden έκαναν μήνυση στην χήρα του Chris Cornell, Vicky Cornell, και το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αδικοχαμένου τραγουδιστή της μπάντας. Οι Kim Thayil,…

Την κατηγορούν για κατάχρηση εσόδων από το I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden έκαναν μήνυση στην χήρα του Chris Cornell, Vicky Cornell, και το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αδικοχαμένου τραγουδιστή της μπάντας. Οι Kim Thayil, Matt Cameron και Ben Shepherd κατηγορούν την Cornell για κατάχρηση εσόδων από την συναυλία που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στη μνήμη του frontman του συγκροτήματος.

«Η Vicky Cornell καταχράστηκε έσοδα από την συναυλία, τα οποία χρησιμοποιεί για προσωπικά της έξοδα καθώς και για έξοδα για την οικογένεια της. Οι Soundgarden είχαν συμφωνήσει πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις» αναφέρεται στην μήνυση των Thayil, Cameron και Shepherd.

Τα τρία μέλη της μπάντας προσθέτουν: «Αποφασίσαμε να παίξουμε σε αυτήν την συναυλία δίχως αμοιβή, έχοντας συμφωνήσει πως όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε σε οργανώσεις. Αντιθέτως, η Vicky Cornell καταχράστηκε μέρος των εσόδων για προσωπικά της έξοδα, κάτι που βλάπτει και την φήμη των Soundgarden».

Σύμφωνα με την μήνυση των Soundgarden, η Vicky Cornell δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής όλα τα παραστατικά από τις δωρεές που έκανε με τα χρήματα της συναυλίας.

Από την μεριά της, οι δικηγόροι της Cornell υποστηρίζουν ότι η Vicky δώρισε το ποσό των $643,000 στο ίδρυμα ερευνών Epidermolysis Bullosa Medial. Ωστόσο, η πλευρά του συγκροτήματος υποστηρίζει πως το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Cornell έχει αποκρύψει έσοδα, ενώ από το 2017 δεν έχει εκδώσει ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και δεν έχει ανανεωθεί η επίσημη ιστοσελίδα του.

Φυσικά, όλο αυτό δεν είναι παρά το δεύτερο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στην Vicky Cornell και τα μέλη των Soundgarden. Το 2019, η χήρα του τραγουδιστή έκανε αγωγή στα μέλη του group ζητώντας τους «αρκετές χιλιάδες δολάρια που κανονικά θα έπρεπε να αποδοθούν σε αυτήν και τα παιδιά της».

Στην αγωγή αναφέρεται πως τα χρήματα αφορούν ηχογραφήσεις του Chris, τα δικαιώματα των οποίων θα πρέπει να διαχειρίζεται η οικογένεια και το ίδρυμα Chris Cornell.

Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, η Vicky Cornell κάνει λόγο για αθέμιτες πρακτικές, αφόρητη πίεση και εκφοβισμό από πλευράς του συγκροτήματος.

Στην μακροσκελή ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vicky Cornell αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που ήθελα να προχωρήσω. Αλλά δεν πρόκειται να θυσιάσω το μέλλον των παιδιών μας για κανέναν άπληστο. Και δεν θα νιώσω άσχημα επειδή ο άντρας που αγαπούσα έφυγε τόσο νωρίς».

https://www.instagram.com/p/B52rFbqBm-F/?utm_source=ig_embed

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top