ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Paul Simon – In The Blue Light

Λίγο πριν αποφασίσει να αποσυρθεί από την μουσική βιομηχανία, ο Paul Simon κυκλοφορεί ένα album που σκοπεύει να αλλάξει την άποψη του κοινού για κάποια από τα παλιότερα τραγούδια του. Στο «In The Blue Light» ο βετεράνος τραγουδοποιός έχει δουλέψει ξανά σε κάποια κομμάτια που ο ίδιος θεωρεί πως θα…

Λίγο πριν αποφασίσει να αποσυρθεί από την μουσική βιομηχανία, ο Paul Simon κυκλοφορεί ένα album που σκοπεύει να αλλάξει την άποψη του κοινού για κάποια από τα παλιότερα τραγούδια του. Στο «In The Blue Light» ο βετεράνος τραγουδοποιός έχει δουλέψει ξανά σε κάποια κομμάτια που ο ίδιος θεωρεί πως θα έπρεπε να είχαν τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από τους fans του, κάτι που σίγουρα αποτελεί πρόκληση. Γεγονός είναι πως ακούγοντας ξανά εκείνα τα κομμάτια όπως κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, ο Simon φαίνεται πως έχει ρίξει αρκετή δουλειά σε επίπεδο ενορχηστρώσεων, δίνοντας τους μια άλλοτε πιο pop και άλλοτε πιο jazz χροιά. Το γεγονός ότι το βάρος έχει πέσει στα 00s, με πέντε συνολικά τραγούδια από το 2000 και το 2011 είναι προφανές, με την φωνή του δημιουργού να βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Δεν ξέρω κατά πόσο οι φανατικοί οπαδοί του Paul Simon θα αλλάξουν άποψη για τα 10 τραγούδια που παρουσιάζονται εδώ, όμως δεν μπορώ να μην υποκλιθώ στο καλλιτεχνικό πείσμα ενός ανθρώπου που στην όγδοη δεκαετία της ζωής του δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

Καλλιτέχνης: Paul Simon
Album: In The Blue Light
Label: Legacy
Ημ. Κυκλοφορίας: 07/09/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top