Έφυγε από την ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Sylvain Sylvain, κιθαρίστας των εμβληματικών rockers New York Dolls, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο κιθαρίστας της Patti Smith, Lenny Kaye.

Ο Sylvain πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ο Sylvain Sylvain αγαπούσε πολύ το rock n roll. Ήταν η καρδιά και ψυχή των New York Dolls έκανε το μεγάλο αστρικό ταξίδι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021» αναφέρει στο μήνυμα του ο Kaye.

Ο Sylvain Mizrahi, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1951 στο Κάιρο της Αιγύπτου και έκανε με την οικογένεια του μεγάλο ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 10 ετών. Το 1961. Εκεί ανακάλυψε το rock και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, φτιάχνοντας παράλληλα τις πρώτες του μπάντες.

«Ο Syl ποτέ δεν σταμάτησε να παίζει μουσική. Ήταν αγαπητός σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την Αγγλία έως και την Ιαπωνία, αλλά περισσότερο εδώ, στην Νέα Υόρκη, πόλη που αγάπησε όσο καμία άλλη» τονίζει μεταξύ άλλων ο Kaye.

Και καταλήγει: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που καταφέραμε. Στην αρχή όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Έλεγαν ότι δεν μπορούμε να τραγουδήσουμε και να γράψουμε μουσική. Όμως ο κόσμος μας αγάπησε και μας έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσουμε».

Ο Sylvain έπαιξε με τους New York Dolls μέχρι την διάλυση τους το 1975 και στην συνέχεια κυκλοφόρησε μια σειρά από solo albums ενώ συμμετείχε και σε διάφορα projects.

Η είδηση του θανάτου του Sylvain σκόρπισε θλίψη στον rock χώρο με μουσικούς και συγκροτήματα να κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.