ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Πίνακας του Ed Sheeran δημοπρατείται για καλό σκοπό

Τα έσοδα πήγαν για τον αγώνα κατά του καρκίνου. Ο Ed Sheeran εκτός από το να γράφει μουσική και να τραγουδάει μπορεί και να ζωγραφίζει. Ο συμπαθής μουσικός, μετά την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του αποφάσισε να απέχει από τη μουσική για λίγο προκειμένου να αφιερώσει χρόνο στο νεογέννητο παιδί του…

Τα έσοδα πήγαν για τον αγώνα κατά του καρκίνου.

Ο Ed Sheeran εκτός από το να γράφει μουσική και να τραγουδάει μπορεί και να ζωγραφίζει. Ο συμπαθής μουσικός, μετά την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του αποφάσισε να απέχει από τη μουσική για λίγο προκειμένου να αφιερώσει χρόνο στο νεογέννητο παιδί του και να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό της χαλάρωσης, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη ζωγραφική. «Ζωγράφιζα κάθε μέρα έναν καμβά για τριάντα μέρες. Ήταν πολύ διασκεδαστικό, ένιωσα λίγο σαν τον Τζάκσον Πόλοκ», σχολίασε ο ίδιος, και συνέχισε λέγοντας «αγόρασα μπογιές και απλά τις τίναζα στον καμβά δημιουργώντας διάφορα στρώματα χρωμάτων. Μου αρέσει πολύ να το κάνω, είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο και είναι κάτι που κανείς δεν είναι ανάγκη να κριτικάρει».

Πρόσφατα λοιπόν μία από τις «πιτσιλωτές» δημιουργίες του διατέθηκε σε πλειστηριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον αγώνα κατά του καρκίνου. Ο πίνακας με την ονομασία «Splash Planet» κατάφερε να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 51000 λιρών. Συγκεκριμένα ο πίνακας, ο οποίος όπως επεσήμανε ο Sheeran στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που συνόδευε τη δράση είναι ο ίδιος που φιγουράρει στο εξώφυλλο του Signle “Afterglow”, δινόταν ως έπαθλο σε μια λοταρία, στην οποία μπορούσε να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε αγοράζοντας λαχνούς. Η φιλανθρωπική δράση που οργανώθηκε από το CCiS (Cancer Campaign in Suffolk) ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στην καμπάνια κατά του καρκίνου στη Βρετανία. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι από τη στήριξη που είχαμε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, και είναι φανταστικό να ξέρουμε ότι μαζέψαμε 51000 λίρες από τις πωλήσεις των λαχνών και από τις δωρεές», δήλωσε η εκπρόσωπος του CCiS, Karen Hare.

Η κλήρωση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα και ο Ed Sheeran ήταν εκεί για να επιλέξει τον τυχερό λαχνό, ο οποίος ανήκε σε μια φοιτήτρια από το Vermont των ΗΠΑ. H Claire Faynor έλαβε μέρος στην κλήρωση αγοράζοντας ένα λαχνό αξίας 20 λιρών και δηλώνει πανευτυχής που κέρδισε το έργο του αγαπημένου της καλλιτέχνη.

Αυτή η πρόσφατη κίνηση καλής θέλησης έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα με φιλανθρωπικές ενέργειες που έχουν γίνει με τη βοήθεια του Ed Sheeran. Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, η δημοπρασία που οργανώθηκε από τους γονείς του και στην οποία βγήκαν σε πλειστηριασμό προσωπικά αντικείμενα και έργα του καλλιτέχνη συγκέντρωσε περίπου 400.000 λίρες που διατέθηκαν για την ανακούφιση νεαρών ατόμων που πάσχουν από αναπηρίες και ανίατες ασθένειες.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top