ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Πως το MTV «πετσόκοψε» την unplugged εμφάνιση των Pearl Jam το 1992

Η ιστορία πίσω από την ιστορική ζωντανή ηχογράφηση των Αμερικανών. Στις 16 Μαρτίου 1992, αμέσως μετά το τέλος της πρώτης τους Ευρωπαϊκής περιοδείας, οι Pearl Jam βρέθηκαν στα Kaufman Astoria Studios της Νέας Υόρκης, με σκοπό να ηχογραφήσουν το MTV Unplugged τους. Η νέα βιογραφία με τίτλο Not For You:…

Η ιστορία πίσω από την ιστορική ζωντανή ηχογράφηση των Αμερικανών.

Στις 16 Μαρτίου 1992, αμέσως μετά το τέλος της πρώτης τους Ευρωπαϊκής περιοδείας, οι Pearl Jam βρέθηκαν στα Kaufman Astoria Studios της Νέας Υόρκης, με σκοπό να ηχογραφήσουν το MTV Unplugged τους. Η νέα βιογραφία με τίτλο Not For You: Pearl Jam And The Present Tense αλλάζει όλα όσα ξέρουμε για την ιστορική ζωντανή ηχογράφηση των Αμερικανών.

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους «Ten», οι Pearl Jam έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα single, το «Alive». Παρόλα αυτά, το MTV πιστεύοντας στο συγκρότημα, οργάνωσε ένα MTV Unplugged, το οποίο θα ηχογραφούταν στις 16η Μαρτίου 1992. Μάλιστα, οι Αμερικανοί grunge rockers για να μην επιβαρυνθεί το budget της εταιρίας, θα έμπαιναν στο studio αργά το βράδυ, αμέσως μετά την Mariah Carey και τους Boyz II Men, οι οποίοι βρέθηκαν στην Νέα Υόρκη για τον ίδιο λόγο.

Η εμφάνιση των Pearl Jam στο MTV μεταδόθηκε 2 μήνες μετά, στις 13 Μαΐου 1992 και αμέσως έγινε hit. Σύμφωνα όμως με την νέα βιογραφία Not For You: Pearl Jam And The Present Tense, το show που έδωσε το συγκρότημα από το Seattle στα studios του μουσικού καναλιού διέφερε αρκετά από αυτό που τελικά είδαμε όλοι εμείς αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Οι Pearl Jam κυκλοφόρησαν το λογοκριμένο video clip του «Jeremy».

«Το επεισόδιο ξεκίνησε με το «Even Flow» και συνεχίστηκε με τα «Jeremy» και «Black»» αναφέρει ο συγγραφέας της βιογραφίας Ronen Ginovy στο επερχόμενο βιβλίο του. Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Το MTV άλλαξε την σειρά των κομματιών ενώ «έκοψε» και κάποια άλλα. Οι Pearl Jam άνοιξαν το set τους με το «Oceans» και το έκλεισαν με την διασκευή στο «Rockin’ In The Free World» του Neil Young. Και τα δύο αυτά τραγούδια έμειναν εκτός από το video που τελικά είδαμε από το MTV.

Μια διορθωμένη έκδοση του Unplugged κυκλοφόρησε από τους Pearl Jam με αφορμή την Record Store Day του 2019, χωρίς όμως και πάλι την διασκευή στο κλασικό τραγούδι του Neil Young.

Η βιογραφία Not For You: Pearl Jam And The Present Tense θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 29 Οκτωβρίου.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top