ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Πως το Spotify διαμορφώνει το setlist στις συναυλίες των Metallica

«Οι Metallica διαμορφώνουν το setlist των συναυλιών τους σε κάθε πόλη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού στο Spotify» υποστήριξε πρόσφατα ο CEO της μουσικής πλατφόρμας Daniel Ek. Ο Ek τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Quartz, πως οι heavy metal αστέρες συνηθίζουν να ενημερώνονται για τις κατά τόπους επιθυμίες των…

«Οι Metallica διαμορφώνουν το setlist των συναυλιών τους σε κάθε πόλη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού στο Spotify» υποστήριξε πρόσφατα ο CEO της μουσικής πλατφόρμας Daniel Ek.

Ο Ek τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Quartz, πως οι heavy metal αστέρες συνηθίζουν να ενημερώνονται για τις κατά τόπους επιθυμίες των fans και τα κομμάτια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Spotify ανά χώρα αλλά και ανά πόλη, με τα κομμάτια που ακούγονται ζωντανά να διαμορφώνονται ανάλογα σε συχνή βάση.

Ο Ek πρόσθεσε πως αυτή είναι πλέον μια τακτική που ακολουθείται όλο και πιο συχνά, τόσο από μουσικούς και συγκροτήματα, όσο και από δισκογραφικές.

«Είναι ένας τρόπος για ολόκληρη την μουσική βιομηχανία να «παρακολουθεί» τις συνήθειες των fans ανά χώρα και να ενημερώνει τους καλλιτέχνες αλλά και τις δισκογραφικές εταιρίες».

Ο Ek ολοκλήρωσε λέγοντας πως το Spotify συνεχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top