ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«The Gunner’s Dream»: Νέα εκτέλεση από τον Roger Waters

Ο άλλοτε ηγέτης των Pink Floyd τιμά την μέρα του Martin Luther King Jr. Ο Roger Waters έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα εκτέλεση του κλασικού τραγουδιού των Pink Floyd, «The Gunner’s Dream», με αφορμή την ημέρα για την μνήμη του Martin Luther King Jr. στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τραγούδι βρίσκεται…

Ο άλλοτε ηγέτης των Pink Floyd τιμά την μέρα του Martin Luther King Jr.

Ο Roger Waters έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα εκτέλεση του κλασικού τραγουδιού των Pink Floyd, «The Gunner’s Dream», με αφορμή την ημέρα για την μνήμη του Martin Luther King Jr. στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τραγούδι βρίσκεται στο «The Final Cut» του 1983, με τον Waters να συνοδεύει την εκτέλεση από ένα ασπρόμαυρο video. Θυμίζουμε ότι το περσινό καλοκαίρι, ο βετεράνος μπασίστας/τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει μια νέα εκτέλεση του «Two Suns In The Sunset», ενός ακόμα τραγουδιού από το ίδιο album.

Δείτε το:

«Χτες βράδυ είδα το ντοκιμαντέρ του 2013 The Man Who Saved The World. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Stanislav Petrov. Έναν χρόνο πριν σώσει την ανθρωπότητα, το 1982, έγραψα το «The Gunner’s Dream». Είναι παράξενο καθώς αν αυτός ο άνθρωπος δεν βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο κανείς μας δεν θα ήταν ζωντανός σήμερα. Και κάθε άνθρωπος από την ηλικία των 37 και κάτω δεν θα είχε καν γεννηθεί» αναφέρει στο μήνυμα του ο Waters.

Ο Petrov ήταν Ρώσος στρατιωτικός και αντισμήναρχος της Σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από πυρηνικό πόλεμο», αφού απέτρεψε πυρηνική σύγκρουση μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ το 1983, μετά από λανθασμένο συναγερμό του συστήματος ειδοποίησης πυρηνικής επίθεσης. Το περιστατικό έγινε γνωστό αρκετά χρόνια αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1990, μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του στρατηγού που διηύθυνε το κέντρο ειδοποίησης την εποχή εκείνη.

Στο μήνυμα του ο Waters συνεχίζει και καταλήγει: «Άνθρωποι σαν τον Petrov είναι σπάνιοι. Το πρώτο πράγμα που θα έκαναν αν κυβερνούσα αυτόν τον κόσμο είναι να καταστρέψω τα πυρηνικά όπλα σήμερα. Στην ημέρα μνήμης του Martin Luther King. Η ανθρωπότητα χρειάζεται σεβασμό και αγάπη».

Ο Roger Waters κυκλοφόρησε το 2020 το concert film «Us + Them».

Latest from TOP STORIES

Go to Top