ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Το «Wonderwall» είναι ο απόλυτος Britpop ύμνος των 90s

«Wonderwall»: Το τραγούδι που που εκτόξευσε τους Oasis. Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο… το «Wonderwall» είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο hit των Oasis και ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία του συγκροτήματος αλλά και το Βρετανικό rock των 90s. Σύμφωνα με τα επίσημα charts τα οποία παρουσίασε το BBC2,…

«Wonderwall»: Το τραγούδι που που εκτόξευσε τους Oasis.

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο… το «Wonderwall» είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο hit των Oasis και ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία του συγκροτήματος αλλά και το Βρετανικό rock των 90s.

Σύμφωνα με τα επίσημα charts τα οποία παρουσίασε το BBC2, το κλασικό τραγούδι μέσα από το «(What’s The Story) Morning Glory?» βρέθηκε στην κορυφή των 50 πιο επιτυχημένων Britpop τραγουδιών στα 90s.

Το «Wonderall» βρέθηκε στο Top5 των Βρετανικών charts και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 1.4 εκατομμύρια αντίτυπα. Χαρακτηριστικό είναι πως στην δεύτερη θέση της λίστας υπάρχει ακόμα ένα τραγούδι των Oasis, το «Don’t Look Back In Anger» (1996) με πωλήσεις που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Και η επιτυχία για το συγκρότημα δεν σταματάει εκεί. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το «D’You Know What I Mean» (1997), στην έβδομη το «Whatever» (1994), δύο θέσεις πιο κάτω το «Roll With It» (1995), με την δεκάδα να κλείνει με το «Some Might Say» (1995).

«Αυτά τα τραγούδια με πάνε πίσω, την εποχή που η Britpop κυριαρχούσε στο ραδιόφωνο της Βρετανίας. Είναι δύσκολο να φανταστώ πως έχουν περάσει 25 χρόνια» είπε ο Jo Whiley για λογαριασμό του BBC2.

Η επιτυχία του «Wonderwall» ενδεχομένως να έχει βάλει σκέψεις στο μυαλό των αδερφών Gallagher, με τον Liam να τονίζει νωρίτερα μέσα στην χρονιά πως αισθάνεται σίγουρος για την επανασύνδεση των Oasis.

Δείτε το video clip του «Wonderwall»:

Και πρόσθεσε για το τραγούδι: «Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που το «Wonderwall» είναι στην πρώτη θέση. Είναι πολύ σημαντικό τραγούδι για πολλούς ανθρώπους και ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ύμνους της Βρετανικής pop μουσικής για τα 90s».

Αναλυτικά τα 10 πιο αναγνωρίσιμα Britpop τραγούδια των 90s:
01. Wonderwall – Oasis (1995)
02. Don’t Look Back In Anger – Oasis (1996)
03. Bitter Sweet Symphony – The Verve (1997)
04. D’You Know What I Mean? – Oasis (1997)
05. Brimful Of Asha – Cornershop (1998)
06. The Drugs Don’t Work – The Verve (1997)
07. Whatever – Oasis (1994)
08. Country House – Blur (1995)
09. Roll With It – Oasis (1995)
10. Some Might Say – Oasis (1995)

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from IN FOCUS

Go to Top