ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Red Hand Files: Ο Nick Cave νιώθει και είναι ελεύθερος

Red Hand Files: Ακόμα μια ανάρτηση με νόημα από τον Nick Cave. Έχουν περάσει δύο χρόνια από την στιγμή που ο Nick Cave ξεκίνησε να μοιράζεται τις σκέψεις του με τους φίλους των Bad Seeds στο προσωπικό του ιστολόγιο Red Hand Files. Δύο χρόνια απόλυτης ελευθερίας λόγου και έκφρασης, με…

Red Hand Files: Ακόμα μια ανάρτηση με νόημα από τον Nick Cave.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την στιγμή που ο Nick Cave ξεκίνησε να μοιράζεται τις σκέψεις του με τους φίλους των Bad Seeds στο προσωπικό του ιστολόγιο Red Hand Files. Δύο χρόνια απόλυτης ελευθερίας λόγου και έκφρασης, με τον Αυστραλό να ξεδιπλώνει τις σκέψεις του σε θέματα γύρω από τις τέχνες, τον πολιτισμό, την πολιτική και την κοινωνία.

Για κάποιους τα κείμενα του Cave στα Red Hand Files έχουν αφήσει μεγαλύτερο αποτύπωμα ακόμα και από την ίδια την μουσική του. Ώριμος και απαλλαγμένος από κάθε είδους περιορισμό, γράφει για όλα όσα τον απασχολούν ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο, απαντώντας μάλιστα στις ερωτήσεις των fans.

Μια τέτοια ερώτηση, με αφορμή και την συμπλήρωση των δύο χρόνων από την δημιουργία του blog, είχε ως θέμα την ελευθερία και το πώς αυτή συνδέεται με τον φόβο.

Ο Cave που όπως έχει αποδείξει δεν διστάζει να κοντραριστεί για τα πιστεύω του, τόνισε: «Η ελευθερία για εμένα είναι η δυνατότητα του να μην σε απασχολούν οι συνέπειες. Να παραιτηθείς από το αποτέλεσμα αυτών».

Διαβάστε ακόμα: Εσύ πόση Nick Cave αλήθεια αντέχεις;

Ο Cave συνεχίζει στην τοποθέτησή του: «Ο διαλογισμός, ο χαμός του γιού μου αλλά και το γεγονός ότι μεγαλώνω, με έχουν κάνει να φτάσω στο σημείο να μην με απασχολούν οι συνέπειες. Πλέον, δεν με απασχολεί τόσο πολύ το τι θα συμβεί».

Και προσθέτει για το πώς αισθάνεται και βιώνει ο ίδιος την ελευθερία έκφρασης: «Όσο νιώθω ότι μένω πιστός στον εαυτό μου και τις αρχές μου, αφήνομαι σε αυτό που θα μου φέρει η ζωή και αυτό λειτουργεί μια χαρά».

Στην συνέχεια ο Cave τοποθετήθηκε και καλλιτεχνικά: «Πλέον παίζω αυτό που θέλω, γράφω αυτό που λέω και λέω αυτό που θέλω. Αυτό είναι ελευθερία».

Ο Cave δήλωσε πολύ πιο δυνατός από την στιγμή που ξεκίνησε τα Red Hand Files λέγοντας πως κάθε ανάρτηση του είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top