ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Red Hot Chili Peppers: Συμφωνία $140 εκατομμυρίων για τα δικαιώματα της δισκογραφίας τους

Red Hot Chili Peppers: Ακόμα ένα μεγάλο deal στην μουσική βιομηχανία. Οι Red Hot Chili Peppers είναι το επόμενο μεγάλο όνομα που πουλάει τα δικαιώματα της δισκογραφίας του στην Hipgnosis. Το deal άγγιξε τα $140 εκατομμύρια! Το επιχειρηματικό fund συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να εξαγοράζει δικαιώματα τραγουδιών, ενώ η τάση…

Red Hot Chili Peppers: Ακόμα ένα μεγάλο deal στην μουσική βιομηχανία.

Οι Red Hot Chili Peppers είναι το επόμενο μεγάλο όνομα που πουλάει τα δικαιώματα της δισκογραφίας του στην Hipgnosis. Το deal άγγιξε τα $140 εκατομμύρια!

Το επιχειρηματικό fund συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να εξαγοράζει δικαιώματα τραγουδιών, ενώ η τάση που θέλει μουσικούς και συγκροτήματα να παραχωρούν τα δικαιώματα της δισκογραφίας τους συνεχίζεται. Τα παραδείγματα των Bob DylanPaul SimonNeil Young, αλλά και του παραγωγού και συνθέτη Bob Rock, δείχνουν την επόμενη μέρα στην μουσική βιομηχανία, σε ότι έχει να κάνει με τα δισκογραφικά δικαιώματα.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια των Red Hot Chili Peppers έχουν γραφτεί από τον τραγουδιστή Anthony Kiedis, τον μπασίστα Flea, τον drummer Chad Smith και τον κιθαρίστα John Frusciante.

Πρόσφατα, η Hipgnosis εξαγόρασε τα δικαιώματα της Kobalt Music, προσθέτοντας ακόμα 33,000 τραγούδια στο ενεργητικό της. Η συμφωνία ξεπέρασε τα $322 εκατομμύρια, με την εταιρία να αγοράζει σπουδαίες επιτυχίες των Fleetwood Mac, Mariah Carey, 50 Cent, Justin Bieber και πολλών ακόμα μουσικών και συγκροτημάτων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Hipgnosis έχει «μαζέψει» πάνω από 57,000 τραγούδια, ενώ τα ποσά που έχει επενδύσει αγγίζουν τα $2 δισεκατομμύρια. Εγκέφαλος της εταιρίας είναι ο ελληνικής καταγωγής manager, Merck Mercuriadis.

Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album «The Getaway» το 2016. Στα τέλη του 2019, έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας, ο κιθαρίστας John Frusciante επέστρεψε στο group, το οποίο πλέον ετοιμάζει εδώ και μερικούς μήνες νέο δίσκο.

«Έχουμε αφοσιωθεί στα νέα μας τραγούδια και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για αυτό» είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Chad Smith.

Ο νέος δίσκος των Αμερικανών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, όταν και θα έχουμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

Latest from IN FOCUS

Go to Top