ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Σε κίνδυνο λόγω φορολογίας τα livestream shows

Ακόμα ένα χτύπημα στην μουσική βιομηχανία της Μ. Βρετανίας. Ένας νέος φόρος δικαιωμάτων αναμένεται να κάνει την δουλειά καλλιτεχνών και συγκροτημάτων ακόμα πιο δύσκολη, μετά και τα προβλήματα από την πανδημία και το Brexit. Σύμφωνα με την βρετανική οργάνωση πνευματικών δικαιωμάτων Performing Rights Society, αναμένεται να μπει φόρος από 8%…

Ακόμα ένα χτύπημα στην μουσική βιομηχανία της Μ. Βρετανίας.

Ένας νέος φόρος δικαιωμάτων αναμένεται να κάνει την δουλειά καλλιτεχνών και συγκροτημάτων ακόμα πιο δύσκολη, μετά και τα προβλήματα από την πανδημία και το Brexit.

Σύμφωνα με την βρετανική οργάνωση πνευματικών δικαιωμάτων Performing Rights Society, αναμένεται να μπει φόρος από 8% έως 17% στα έσοδα των διαδικτυακών συναυλιών, πετσοκόβοντας και άλλο τα ήδη μειωμένα έσοδα των μουσικών.

Οι livestream συναυλίες είναι εδώ και μερικούς μήνες μια από τις ελάχιστες πηγές εισοδήματος για τα groups, με την νέα εξέλιξη να περιορίζει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες επιβίωσης.

Η συζήτηση για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας στο Νησί έχει πάρει διαστάσεις με όλο και περισσότερους ειδικούς να τοποθετούνται σχετικά και να ζητούν από την κυβέρνηση περισσότερα μέτρα στήριξης.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top