ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Sean Reinert: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός του μπλόκαρε την δωρεά οργάνων

Απίστευτη ανάρτηση από τον σύντροφο του αδικοχαμένου drummer. Άδικη, αδιανόητη, τραγική… μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση των αρχών να μπλοκάρουν την δωρεά οργάνων του Sean Reinert, πρώην drummer των Cynic και Death, εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Tom, σύντροφος του Reinert, ξεμπροστιάζει…

Απίστευτη ανάρτηση από τον σύντροφο του αδικοχαμένου drummer.

Άδικη, αδιανόητη, τραγική… μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση των αρχών να μπλοκάρουν την δωρεά οργάνων του Sean Reinert, πρώην drummer των Cynic και Death, εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Tom, σύντροφος του Reinert, ξεμπροστιάζει τις παθογένειες της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Ο Tom, στο μήνυμα του περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που βίωσε, όταν αποφάσισε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του συντρόφου του, ο οποίος ήταν δωρητής οργάνων.

«Ο Sean ήταν δωρητής οργάνων. Πίστευε πως όταν φύγει από την ζωή τα όργανα του θα πήγαιναν σε κάποιον που είχε ανάγκη. Ήταν πολύ ευγενικός και πάντοτε ήθελε να προσφέρει, κάτι που αναγνωρίζουμε όσοι ήμασταν κοντά του» αναφέρει αρχικά το Tom.

Στη συνέχεια περιγράφει τα όσα βίωσε μετά τον θάνατο του ανθρώπου του: «Τη νύχτα που ο Sean πέθανε, έλαβα ένα τηλεφώνημα τα ξημερώματα από έναν άνθρωπο που δούλευε για το πρόγραμμα δωρεάς οργάνων στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Sean. Γνώριζαν πως ο Sean ήταν δωρητής και ήθελαν να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις. Λόγω του άγχους και της δύσκολης στιγμής, του ζήτησα να επικοινωνήσει μαζί μου το επόμενο πρωί. Από ότι μου είπαν, υπήρχε ένα περιθώριο 24 ωρών προκειμένου να αρχίσουμε τις διαδικασίες».

Τα πράγματα τελικά δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο Tom και η οικογένεια του Sean Reinert, όπως εξηγεί ο σύντροφος του drummer: «Το επόμενο πρωί εξήγησα στην αδερφή του Sean, Patti, την κατάσταση και πως όφειλα να εκπληρώσω την επιθυμία του. Κάλεσα τους ανθρώπους στο πρόγραμμα και τους ζήτησα να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μετά τις πρώτες τυπικές ερωτήσεις, με ρώτησαν εάν ο Sean ήταν ομοφυλόφιλος, ενεργά σεξουαλικός τους τελευταίους 12 μήνες. Δίχως να το σκεφτώ απάντησα «Ναι» και αμέσως μετά ήρθε η απάντηση «Δυστυχώς… αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, δεν ήξερα τι να πω. Της έκλεισα το τηλέφωνο».

Ο Sean εξήγησε: «Ο Sean δεν ήταν φορέας HIV. Στην Αμερική του 2020 όμως απαγορεύεται να δωρίσεις όργανα αν είσαι ομοφυλόφιλος. Η κυβέρνηση από ότι φαίνεται προτιμάει να αφήσει κόσμο να πεθάνει, παρά προχωρήσει στην δωρεά των οργάνων του Sean. Σαν σύντροφος του Sean, αισθάνομαι οργή».

My husband Sean was an organ donor. He believed that when he passed on if his organs could go to someone in need that it…

Gepostet von Sean Reinert am Montag, 10. Februar 2020

Latest from IN FOCUS

Go to Top