ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ

Σώστε τους Dethklok

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια που οι Dethklok, σίγησαν για πάντα. Ήταν 29 Οκτωβρίου του 2013 όταν το “The Doomstar Requiem-A Klok Opera” έκανε την εμφάνιση του στα διαδικτυακά δισκοπωλεία κλείνοντας ουσιαστικά τον κύκλο του πιο δημοφιλούς μεταλλικού show κινουμένων σχεδίων που ξεκίνησε δειλά τον Αύγουστο του 2006 από το καλωδιακό…

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια που οι Dethklok, σίγησαν για πάντα. Ήταν 29 Οκτωβρίου του 2013 όταν το “The Doomstar Requiem-A Klok Opera” έκανε την εμφάνιση του στα διαδικτυακά δισκοπωλεία κλείνοντας ουσιαστικά τον κύκλο του πιο δημοφιλούς μεταλλικού show κινουμένων σχεδίων που ξεκίνησε δειλά τον Αύγουστο του 2006 από το καλωδιακό κανάλι “Adult Swim Video”.

Τέσσερις κύκλοι, των συνολικά 62 επεισοδίων δημιούργησαν φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι με τη σειρά τους μετέτρεψαν τους Dethklok σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή κοπής δολαρίων που από την τηλεόραση επεκτάθηκε στα δισκοπωλεία, στις παιχνιδοκονσόλες και από εκεί πάνω στη σκηνή.

Ο δημιουργός του show, Brendon Small που έγραφε σχεδόν ολόκληρη τη μουσική του συγκροτήματος συνεργάστηκε επί σκηνής με τον Gene Hoglan (Death, Dark Angel, Testament, Devin Townsend κα) τον Bryan Beller (Steve Vai, The Aristocrats, James LaBrie κα) και τον Mike Keneally (Frank Zappa, Steve Vai, Joe Satriani και πολλούς άλλους) δίνοντας σάρκα και οστά στους Dethklok και βάζοντας τους μαζί σε περιοδείες με μπάντες όπως οι Chimaira, Mastodon, High on Fire και άλλους.

Δυστυχώς όμως, για πολλούς, το show δεν είχε την κατάληξη που όλοι περίμεναν. Ενώ είχε προγραμματιστεί να υπάρξει και ένας πέμπτος τελευταίος κύκλος, το Adult Swim Video “κρέμασε” τον Small και στην ουσία άφησε τελευταία στιγμή και χωρίς προειδοποίηση δίχως budget τους δημιουργούς της σειράς.

Έτσι λοιπόν και τα τελευταία δύο χρόνια ο Brendon Small ψάχνει αγωνιωδώς τρόπους για να τελειώσει τη σειρά σκεπτόμενος ακόμα και τη δημιουργία μιας ταινίας που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Το κίνημα MetalocaplypseNow δημιουργήθηκε για να μαζέψει υπογραφές έτσι ώστε να πεισθούν οι ιθύνοντες του διαδικτυακού live streaming ιστότοπου Hulu να δώσουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν για ένα τελευταίο τηλεοπτικό ταξίδι τα μέλη των Dethklok.

Εκτός από τους χιλιάδες fans ανά τον κόσμο που βομβαρδίζουν με tweets την Hulu διάφοροι celebrities όπως ο Jack Black πρωτοστατούν στην προσπάθεια του Small να κάνει το σχέδιο του πραγματικότητα. Η Dunlop μάλιστα τύπωσε πένες με το σύνθημα “Save Metalocalypse” με σκοπό όσοι δεν ασχολούνται με τα social media να τις ταχυδρομούν στα κεντρικά γραφεία της Hulu στην Καλιφόρνια.

Ακολουθώντας το παρακάτω link μπορείτε και εσείς να βάλετε ένα χεράκι ώστε οι κιθάρες των Dethklok να ηχήσουν ξανά…
Έφτασε η ώρα να ακουστούμε

metalocalypsenowin

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ

Go to Top