ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Soulfly – Ritual

Όταν ο frontman των Soulfly Max Cavalera χαρακτήριζε το νέο album της μπάντας του ως tribal thrash, το μυαλό όλων μας πήγε αρχικά στο «Roots» των Sepultura και δευτερευόντως στο ομώνυμο ντεμπούτο των Βραζιλιάνων metallers. Αν σε αυτό προσθέσετε και το όνομα του Josh Wilbur πίσω από την κονσόλα, οι…

Όταν ο frontman των Soulfly Max Cavalera χαρακτήριζε το νέο album της μπάντας του ως tribal thrash, το μυαλό όλων μας πήγε αρχικά στο «Roots» των Sepultura και δευτερευόντως στο ομώνυμο ντεμπούτο των Βραζιλιάνων metallers. Αν σε αυτό προσθέσετε και το όνομα του Josh Wilbur πίσω από την κονσόλα, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες ξαφνικά γιγαντώθηκαν. Ευτυχώς, οι Soulfly φροντίζουν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία, με τις πρώτες νότες του ομώνυμου εναρκτήριου τραγουδιού. Εθιστικό groove, μυστηριακή tribal ατμόσφαιρα, χαοτικά φωνητικά και εξαιρετικές εναλλαγές στον ρυθμό, δίνουν το έναυσμα για ένα heavy party χωρίς τέλος. Οι Soulfly στο ενδέκατο album τους ναι μεν επιχειρούν μια επιστροφή στον κλασικό ήχο των πρώτων τους album («Blood On The Street», «Bite The Bullet»), δίχως όμως να ξεχάσουν όλο το μουσικό φάσμα στο οποίο έχουν κινηθεί όλα αυτά τα 20 χρόνια. Το «Dead Behind The Eyes» για παράδειγμα κινείται στις παρυφές του death metal, ενώ δεν λείπουν και οι hardcore αναφορές σε αρκετά κομμάτια του δίσκου, με το «Feedback!» να κλέβει την παράσταση. Ατμοσφαιρικό και heavy, το «Ritual» είναι ένα πειστικό recap της καριέρας του Max Cavalera.

Συγκρότημα: Soulfly
Album: Ritual
Label: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 19/10/2018

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top