Πιο κοντά στον κλασικό ήχο του Wilson το «12 Things I Forgot».

Έχοντας δηλώσει πρόσφατα ότι ο κιθαριστικός ήχος δεν τον εμπνέει πλέον ιδιαίτερα, ο Steven Wilson έδωσε στην δημοσιότητα το «12 Things I Forgot», νέο single της επερχόμενης δισκογραφικής του δουλειάς «The Future Bites».

Μετά τα «Personal Shopper», «Eminent Sleaze» και «King Ghost» ο Άγγλος μας δίνει ακόμα μια γεύση από το πολυαναμενόμενο album του που θα κυκλοφορήσει τελικά στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Ακούστε το νέο τραγούδι:

Ο Wilson πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο με B-sides τα «Move Like A Fever» και «King Ghost (Tangerine Dream remix)». Το πρώτο από αυτά αποτελεί διαφορετική εκδοχή του κομματιού που θα περιλαμβάνεται στο νέο album, με το δεύτερο να αποτελεί μια νέα προσέγγιση του ήδη δημοσιοποιημένου single.

Ο πρώην ηγέτης των Porcupine Tree έχει δηλώσει πως το «The Future Bites» είναι το λιγότερο κιθαριστικό της καριέρας του, τονίζοντας πως για τον ίδιο αυτή η εξέλιξη αποτελεί σημάδι εξέλιξης για τον ίδιο.

Στις αρχές του μήνα ο Wilson αναφέρθηκε εκ νέου στους Greta Van Fleet, λέγοντας πως αν και αρχικά φάνηκε αγενής, δεν αλλάζει την άσχημη άποψη που έχει για τους νεαρούς rockers.

Το «The Future Bites» είναι το έκτο προσωπικό album του Wilson, πρώτο μετά το «To The Bone» του 2017.

Το tracklist του «The Future Bites»:
01. Unself
02. Self
03. King Ghost
04. 12 Things I Forgot
05. Eminent Sleaze
06. Man Of The People
07. Personal Shopper
08. Follower
09. Count Of Unease

STEVEN WILSON - THE FUTURE BITES
STEVEN WILSON – THE FUTURE BITES