ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Steven Wilson: «Δεν ήμουν ποτέ fan του Eddie Van Halen»

Ο Άγγλος τοποθετείται για τον χαμό του Eddie Van Halen. Όταν ο Steven Wilson τοποθετήθηκε δημόσια για τους Greta Van Fleet επικρίνοντας τους για μουσικό τους στιλ, πολλοί είπαν πως οι Αμερικανοί rockers ήταν ο εύκολος στόχος. Τώρα, ο άλλοτε ηγέτης των Porcupine Tree δείχνει για ακόμα μια φορά πως…

Ο Άγγλος τοποθετείται για τον χαμό του Eddie Van Halen.

Όταν ο Steven Wilson τοποθετήθηκε δημόσια για τους Greta Van Fleet επικρίνοντας τους για μουσικό τους στιλ, πολλοί είπαν πως οι Αμερικανοί rockers ήταν ο εύκολος στόχος. Τώρα, ο άλλοτε ηγέτης των Porcupine Tree δείχνει για ακόμα μια φορά πως δεν φοβάται να εκφραστεί ελεύθερα, λέγοντας πως ο θάνατος του Eddie Van Halen δεν τον άγγιξε ιδιαίτερα καθώς ποτέ δεν ήταν fan του εμβληματικού κιθαρίστα.

Ο Wilson την Παρασκευή που μας πέρασε κυκλοφόρησε το νέο του studio album «The Future Bites» στο οποίο ρισκάρει μουσικά ακόμα περισσότερο, βγάζοντας στο προσκήνιο περισσότερα ηλεκτρονικά/pop στοιχεία, με το προοδευτικό rock με το οποίο έγινε γνωστός να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Μιλώντας στο FaceCulture για τον δίσκο αλλά και για άλλα θέματα, ο Wilson αναφέρθηκε στον Eddie Van Halen λέγοντας: «Ειλικρινά ο θάνατος του δεν με άγγιξε ιδιαίτερα, καθώς δεν ήμουν ποτέ fan του. Φυσικά και ήταν ένας απίστευτος μουσικός και όταν ένας μουσικός τέτοιου βεληνεκούς πεθαίνει είναι πολύ άσχημα, όμως ποτέ δεν ήμουν fan του παιξίματός του» είπε ο Wilson.

Και πρόσθεσε: «Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί πρέπει να παίζει κάποιος τόσο γρήγορα. Ξέρω πως ο Eddie δεν έκανε καλά μόνο αυτό, όμως ήταν ο «πατέρας» αυτού του στιλ. Για μένα αυτή η προσέγγιση του να παίζεις γρήγορα σαν να προσπαθείς να σπάσεις κάποιο Ολυμπιακό ρεκόρ είναι κόντρα στην δική μου αισθητική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιός του Eddie Van Halen, Wolfgang, αναφέρθηκε σε μήνυμά του στις δηλώσεις του Wilson, αναφέροντας: «Με πόνεσε καθώς είμαι fan του Wilson εδώ και πολλά χρόνια. Το «Deadwing» (σ.σ. Album των Porcupine Tree το 2005) είναι από τα αγαπημένα μου όλων των εποχών».

https://twitter.com/WolfVanHalen/status/1356139355295780865?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1356139355295780865%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.blabbermouth.net%2Fnews%2Fsteven-wilson-wasnt-affected-by-eddie-van-halens-death-i-was-never-a-fan%2F

Ο Wilson έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για το γρήγορο κιθαριστικό παίξιμο (shredding), δηλώνοντας το 2018: «Δεν μου αρέσει καθόλου. Αν δεις στο album μου «The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)» δεν παίζω κάτι πολύ δύσκολο. Ούτε βέβαια είναι πολύ εύκολο. Νομίζω πως είμαι κάπου στην μέση. Όμως αυτό το επιτηδευμένο γρήγορο παίξιμο δεν με εκφράζει καθόλου».

Διαβάστε ακόμα: Η κιθαριστική rock δεν εμπνέει πλέον τον Steven Wilson

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top