ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Στο σφυρί το αυθεντικό artwork από το ντεμπούτο των Led Zeppelin

Αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από $20,000. Ο οίκος Christie’s ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα δημοπρατήσει το αυθεντικό artwork από το ντεμπούτο των Led Zeppelin. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι συλλέκτες θα δώσουν περισσότερα από $20,000 για να το αποκτήσουν. Στη Νέα Υόρκη στρέφεται το ενδιαφέρον των φανατικών των…

Αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από $20,000.

Ο οίκος Christie’s ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα δημοπρατήσει το αυθεντικό artwork από το ντεμπούτο των Led Zeppelin. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι συλλέκτες θα δώσουν περισσότερα από $20,000 για να το αποκτήσουν.

Στη Νέα Υόρκη στρέφεται το ενδιαφέρον των φανατικών των Led Zeppelin καθώς τον επόμενο μήνα θα διενεργηθεί δημοπρασία για το αυθεντικό artwork από το ομότιτλο ντεμπούτο του συγκροτήματος.

Το εμβληματικό εξώφυλλο στο εξώφυλλο του δίσκου είναι σχέδιο του George Hardie, γνωστός εκείνη την εποχή στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας για τα τολμηρά και πρωτοπόρα εξώφυλλα δίσκων που χρησιμοποιούσε.

Ο Peter Klarnet του δημοφιλούς οίκου δημοπρασιών είπε στο Rolling Stone: «Πρόκειται για μοναδικό κομμάτι. Δεν νομίζω ότι θα βρείτε κάτι πιο σπάνιο που να σχετίζεται με την ιστορία των Led Zeppelin».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του rockyourlife στο εμβληματικό εξώφυλλο του «Led Zeppelin».

Οι πληροφορίες θέλουν τους Led Zeppelin να πληρώνουν 60 Βρετανικές Λίρες τον Hardie για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου και του artwork που συνοδεύει τον δίσκο.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Hardie σχεδίασε και τα επίσης κλασικά εξώφυλλα των Pink Floyd, «The Dark Side Of The Moon» και «Wish You Were Here».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top