ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Τα αμπέλια του Maynard James Keenan «ακούν» μουσική

Η playlist του frontman των Tool στους αμπελώνες του οινοποιείου του. Το πιο rock κρασί ever παράγεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ και πίσω από την διαδικασία παραγωγής του κρύβεται η εκκεντρική ιδιοφυΐα του Maynard James Keenan. Ο frontman των Tool και Puscifer όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία με κάποιο από…

Η playlist του frontman των Tool στους αμπελώνες του οινοποιείου του.

Το πιο rock κρασί ever παράγεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ και πίσω από την διαδικασία παραγωγής του κρύβεται η εκκεντρική ιδιοφυΐα του Maynard James Keenan.

Ο frontman των Tool και Puscifer όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία με κάποιο από τα συγκροτήματα του, βρίσκεται στο οινοποιείο που έχει ιδρύσει στην αμερικάνικη πολιτεία και του έχει δώσει το βαρύγδουπο όνομα Caduceus Cellar. Το οινοποιείο του παράγει κρασί εδώ και 15 χρόνια, και η βασική επιδίωξη τους είναι ο συνδυασμός μοναδικών σπάνιων ποικιλιών σταφυλιών για την παραγωγή οίνου εξαιρετικής ποιότητας.

Ο Keenan φέτος τον Μάρτιο, αφού δεν μπορούσε να είναι σε περιοδεία αφενός λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον Covid-19, αφετέρου επειδή και ο ίδιος νόσησε, αποφάσισε να διοχετεύσει την ενέργεια του στην παραγωγή της νέας σοδιάς. Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το blog του Discogs, ο Keenan ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την παραγωγή κάθε ετικέτας: Εκτός από το τεχνικό κομμάτι, είναι πολύ συγκεκριμένη και η μουσική που «ακούνε» τα σταφύλια κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Ναι σωστά διαβάσατε, τα σταφύλια στο οινοποιείο του Keenan, όσο ζυμώνονται ακούνε μουσική. Για την ακρίβεια, κάθε ποικιλία σταφυλιών έχει δικιά της πολύ συγκεκριμένη playlist, η οποία επαναλαμβάνεται με ακρίβεια σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, χωρίς να αλλάζει η σειρά των κομματιών. Για παράδειγμα οι ποικιλίες Tempranillo και Durif ακούν δύο συνεχόμενες ημέρες Portishead, ενώ η ποικιλία Barbera Gillian Welch.

Θυμίζουμε πως ο Keenan κυκλοφόρησε πρόσφατα με τους Puscifer το album «Existential Reckoning».

Στην οινοποιία η τεχνική του να παίζει κάποιος μουσική στους αμπελώνες του, είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η μουσική έχει ευεργετικές ιδιότητες στο μεγάλωμα των σταφυλιών. Απλά μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για αμπελώνες που ακούνε Μότσαρτ ή κάποιον άλλο κλασσικό μουσουργό και όχι Pink Floyd όπως γίνεται στο οινοποιείο του Keenan. Η τελική λίστα αναπαραγωγής μουσικής δεν είναι προϊόν τυχαίας σκέψης, αλλά έχει προκύψει μετά από παρατηρήσεις αρκετών χρόνων και εκτός από Pink Floyd, Portishead και Gillian Welch περιλαμβάνει ακόμα PJ Harvey, B52s, Row, Fever Ray και άλλους.

Το Caduceus Cellar δυστυχώς δεν στέλνει τα κρασιά του στην Ελλάδα για να διαπιστώσουμε εάν όντως η μουσική του Keenan επιδρά στην ποιότητα του κρασιού.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top