ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Τεράστια τα έσοδα των δισκογραφικών από το streaming

Sony, Warner και Universal βγάζουν $1 εκατομμύριο την ώρα! Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύτηκε στο Music Business Worldwide, με τα στατιστικά στοιχεία να αποδεικνύουν πως η μουσική βιομηχανία όχι μόνο δεν περνά δύσκολες ώρες όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά αντιθέτως δείχνει βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Αιτία είναι οι υπηρεσίες streaming στις…

Sony, Warner και Universal βγάζουν $1 εκατομμύριο την ώρα!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύτηκε στο Music Business Worldwide, με τα στατιστικά στοιχεία να αποδεικνύουν πως η μουσική βιομηχανία όχι μόνο δεν περνά δύσκολες ώρες όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά αντιθέτως δείχνει βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Αιτία είναι οι υπηρεσίες streaming στις οποίες οι μεγάλες -και όχι μόνο- δισκογραφικές σαρώνουν.

Η έρευνα έδειξε πως οι Big-3 δισκογραφικές (Sony, Warner και Universal) κερδίζουν μαζί περίπου $1 εκατομμύριο δολάρια την ώρα (ναι, καλά διαβάσατε) από τις μεγάλες πλατφόρμες streaming (Spotify, Apple Music, Tidal, YouTube). Τα νούμερα για το 2019 είναι αμείλικτα: Το περασμένο έτος τα συνολικά έσοδα κάθε μέρας και για τις 3 μεγάλες δισκογραφικές μαζί ήταν $24,8 εκατομμύρια!

Σε άλλο σημείο της έρευνας αναφέρεται ότι από το 2018 στο 2019 η άνοδος ήταν $1,43 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς μικρότερη από την αντίστοιχη άνοδο από το 2017 στο 2018 ($1,62 δισεκατομμύρια). Φυσικά ο ρυθμός αύξησης δείχνει να πατάει φρένο, ωστόσο το streaming έχει πλέον παγιωθεί στις συνειδήσεις των ακροατών.

Η άλλη όψη του νομίσματος βρίσκει τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες να διαμαρτύρονται για τα πενιχρά ποσοστά που κερδίζουν από το streaming, σε σχέση πάντα με τις φυσικές πωλήσεις (CDs, βινύλια), οι οποίες συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top