ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Thunder – Please Remain Seated

Με μουσική προσέγγιση σαν αυτή που κάνουν στο «Please Remain Seated», οι Thunder αποδεικνύουν το πόσο σπουδαίο συγκρότημα είναι. Με διάθεση για εξερεύνηση 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι Άγγλοι rockers κάνουν μια βουτιά στην δισκογραφία τους, όχι για μια ακόμα «αρπαχτή», ούτε ακολουθώντας την εύκολη λύση των επαναηχογραφήσεων…

Με μουσική προσέγγιση σαν αυτή που κάνουν στο «Please Remain Seated», οι Thunder αποδεικνύουν το πόσο σπουδαίο συγκρότημα είναι. Με διάθεση για εξερεύνηση 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι Άγγλοι rockers κάνουν μια βουτιά στην δισκογραφία τους, όχι για μια ακόμα «αρπαχτή», ούτε ακολουθώντας την εύκολη λύση των επαναηχογραφήσεων κλασικών τους τραγουδιών όπως την γνωρίζουμε συνήθως. Στο νέο τους album οι Thunder ουσιαστικά αλλάζουν 12 από τα κλασικότερα τραγούδια τους, ηχογραφώντας τα εκ νέου με blues, soul, funk και jazz διάθεση, μην αφήνοντας όμως στην άκρη τον rock χαρακτήρα τους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με τις συνθέσεις εδώ να έχουν έναν νέο ξεχωριστό χαρακτήρα από αυτόν που γνωρίσαμε στις ηλεκτρικές τους εκτελέσεις. Το «Girl’s Going Out Of Her Head» από το ντεμπούτο της μπάντας το 1990 είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευχάριστα σοκ που θα σου δώσει η ακρόαση του album, ενώ το «Fly On The Wall» από το αγαπημένο μου «Behind Closed Doors», τολμώ να πω ότι αγγίζει σε μαγεία την αυθεντική του εκτέλεση. Δεν έχω να προσθέσω πολλά ακόμα. Τεράστιο respect σε μια από τις πιο αδικημένες rock μπάντες του Νησιού.

Συγκρότημα: Thunder
Album: Please Remain Seated
Label: BMG
Ημ. Κυκλοφορίας: 18/01/2019

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top