ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Βρετανία: Οι μουσικοί ζητούν κυβερνητική στήριξη για να επιβιώσουν από την πανδημία

1,500 καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους. Περίπου 1,500 καλλιτέχνες και συγκροτήματα ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας από την βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει την μουσική βιομηχανία προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία του COVID-19. Ο Paul McCartney, οι Rolling Stones, ο Eric Clapton, οι Coldplay και ο Ed Sheeran είναι μερικά…

1,500 καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους.

Περίπου 1,500 καλλιτέχνες και συγκροτήματα ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας από την βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει την μουσική βιομηχανία προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία του COVID-19.

Ο Paul McCartney, οι Rolling Stones, ο Eric Clapton, οι Coldplay και ο Ed Sheeran είναι μερικά από τα εκατοντάδες ονόματα που υπογράφουν την επιστολή, θέλοντας να αφυπνίσουν τους κυβερνώντες.

«Το μέλλον για τα live shows, τα φεστιβάλ, τους διοργανωτές αλλά και τους χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα, προβλέπεται ζοφερό» αναφέρουν οι μουσικοί στην ανοιχτή τους επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού

Με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα στα μέσα του 2021, οι μουσικοί προσθέτουν: «Η στήριξη είναι πολύ σημαντική και είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή πτωχεύσεων». Παράλληλα θέλουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρχίσουν σταδιακά να επαναλειτουργούν οι συναυλιακοί χώροι.

Η κρίση έχει αγγίξει ακόμα και ιστορικά venues της Αγγλίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Royal Albert Hall, το οποίο χρειάζεται άμεσα χρηματοδότηση προκειμένου να μην μπει λουκέτο σε έναν τόσο εμβληματικό χώρο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε μέσω Twitter λέγοντας πως «πιέζει σκληρά για το χρονοδιάγραμμα καθώς και για έναν οδικό χάρτη».

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις για το άνοιγμα των χώρων θα παρθούν από την κυβέρνηση σε σχέση με την πορεία των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top