ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

In The Woods … – Cease The Day

Οι In The Woods… του 2018 έχουν πλέον ελάχιστη σχέση με την μπάντα που μεγαλούργησε στις αρχές και τα μέσα των 90s καθώς από την αρχική σύνθεση έχει απομείνει μονάχα ο drummer Anders Kobro. Η επανασύνδεση της μπάντας και η κυκλοφορία του προ διετίας «Pure» φαίνεται πως έκανε περισσότερο κακό…

Οι In The Woods… του 2018 έχουν πλέον ελάχιστη σχέση με την μπάντα που μεγαλούργησε στις αρχές και τα μέσα των 90s καθώς από την αρχική σύνθεση έχει απομείνει μονάχα ο drummer Anders Kobro. Η επανασύνδεση της μπάντας και η κυκλοφορία του προ διετίας «Pure» φαίνεται πως έκανε περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς εκτός από το μέτριο αποτέλεσμα, η μπάντα έχασε και τα ιστορικά της μέλη Christian και Christopher Botteri. Το «Cease The Day» πάντως αποτελεί ένα πρώτο fight back για τους Σκανδιναβούς. Με περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο νέος δίσκος βρίσκει τους In The Woods… να φλερτάρουν περισσότερο με τις ρίζες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μπάντα να μας χαρίζει ζεστές συνθέσεις, με τα καθαρά και τα ακραία φωνητικά να εναλλάσσονται τακτικά, τα πλήκτρα να έχουν σαφή ρόλο και τα ψυχεδελικά μέρη υπόσταση. Τα «Substance Vortex» και «Cloud Seeder» είναι δύο κομμάτια που σου μένουν αμέσως στο μυαλό, με τις προοδευτικές προεκτάσεις του group να ξεδιπλώνονται περισσότερο στο «Respect My Solitude». Εκεί που πολλοί τους θεωρούσαν για δεύτερη και οριστική φορά τελειωμένους, οι In The Woods… δείχνουν σφυγμό, και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε.

Συγκρότημα: In The Woods…
Album: Cease The Day
Label: Debemur Morti Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 23/11/2018

 

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top